A Nike legújabb sportcipője szó szerint masszírozni fogja a lábad

A Nike legújabb sportcipője szó szerint masszírozni fogja a lábad

A Hyperice nevű, egészségügyi technológiával foglalkozó amerikai cég új, Nike-kal közös kollaborációja minden eddiginél közelebb hozza a hétköznapi vásárlókhoz az utcai cipőbe épített lábmasszázst.Az új, HyperBoot nevű, magasszárú tornacipó kompakt gyógyító eszköz, amely légkompressziós masszázst és meleget kínál a lábfej és a boka számára a Hyperice HyperHeat technológiájának használatával.

A könnyű lábbeli nem igényel tápkábelt vagy külső akkumulátort, emiatt pedig hatalmas előrelépést jelent a regenerációs technológiák terén –írja a GQ.

A Hyperice alapítója, Anthony Katz szerint hatalmas kihívást jelentett a bonyolult technológiát egy hétköznapi méretű cipőbe ültetni.

„Elég nehéz volt az összes alkatrész és az akkumulátor elegáns módon történő elhelyezése, valamint annak biztosítása, hogy a cipő viselése közben a vásárló ugyanúgy érezze magát, mint egy normál lábbeliben"

– nyilatkozta Katz, aki szerint az elektronikus alkatrészek igényeit is figyelembe vevő nagyszerű ipari formatervezés tette lehetővé azt, hogy a Nike-kal közösen piacra dobhassák a cipőt.

A HyperBoot a párizsi olimpián is elég nagy szerepet kap majd. A két cég több olimpikonnal is szorosan együttműködött, hogy az eszközt az ő igényeikhez igazítsák, így a cipő az Achilles-ínt célozza majd meg a lehető leggyorsabb regeneráció érdekében.

Katz ugyanakkor kiemelte, hogy bár az elit sportolók hamarabb élvezhetik a lábbeli előnyeit, a HyperBootot úgy tervezték, hogy a teljesen átlagos felhasználók számára is elérhető legyen.

Nyitókép: Nike