Nappali, modern belsőépítészettel, zöld bársony kanapé, dohányzóasztal, puff, arany dekoráció, növény, lámpa, szőnyeg.

5+1 felesleges tárgy, amire nincs szükséged az otthonodban

Ha kis helyen élünk, meg kell válogatnunk, mit tartunk meg, és mit dobunk ki. Ezt elég nehéz meghatározni, főleg, ha gyűjtögető típusok vagyunk. Az alábbi cikkben tervezők véleményét gyűjtöttük össze, hogy melyek azok a tárgyak, amelyeknek egyszerűen nincs helyük az otthonunkban.


1.Egyszer használatos konyhai kütyük

Bármennyire is sokan szeretnénk úgy élni a saját konyhánkban, mint egy sztárszakács, az egyszer használatos konyhai kütyük sok helyet foglalhatnak el, és gyakran kivételesen feleslegesek. Tegyünk magunknak egy szívességet, és felejtsük el az eperhámozót, a fűszernövényollót és hasonlókat. Maradjunk az egyszerű, de jó minőségű konyhai alapeszközöknél, amelyek többfunkciósak.

2. Túl sok gyertya

Egy friss, luxus gyertya remek lakásavató ajándék. Három után azonban le lehet állni. Ha túl sok, különböző illatú gyertya tölti meg a polcokat, az felesleges rendetlenséget okoz, ami már nem marad funkcionális, ráadásul a különböző illatok keveredése akár elég rosszul is elsülhet, arról nem is beszélve, hogy a gyertya az egyik legnagyobb porfogó.

3. Rengeteg extra bögre

Tényleg szükségünk van arra a nyolc extra bögrére arra az „esetre", ha sok vendég látogat el egyszerre hozzánk, akik egyszerre akarnak mind kávét vagy teát inni? Tudjuk a választ, ugye?

4. Középméretű készülékek

Ezeket nehéz lehet tárolni egy lakásban, és értékes helyet foglalnak el a kamrában és/vagy a pulton, különösen, mivel valószínűleg nagyon ritkán használjuk őket. Ehelyett keressünk inkább többfunkciós készülékeket, például egy forrólevegős sütő/pirító kombót, hogy értékes helyet szabadítsunk fel.

5. Sok extra holmi általában

A társadalmunkban arra tanítottak minket, hogy mindig legyünk felkészültek: mindenre legyen B-tervünk, de még jobb, ha van egy C-terv is. Ez a gondolkodásmód átszivárog az otthoni életünkbe is, ami arra késztet minket, hogy még több dolgot gyűjtsünk és halmozzunk fel, mert „sosem lehet tudni".

Az ágyneműtartóinkat többféle törölközőkészlettel tömjük tele arra az esetre, ha több vendégünk látogatna meg minket, és a különböző családtagoktól kapott homikat sem lehet kidobni, mert mit szólnának hozzá. Bár jó a változatosság és a többféle lehetőség, az otthonunk és az elménk is sokkal jobban fogja érezni magát, ha minimálra tekerjük a felhalmozást.

6. Művirágok

A gyertyákhoz hasonlóan a művirágok is jó porfogók. Ha a helyi piacról szerzett, friss virágokkal kényeztetjük magunkat, azonnal színt és személyiséget kölcsönözhetünk a lakásunknak.

(Apartment Therapy)

Nyitókép: Shutterstock / Followtheflow