Fodrásznál ül egy vörös hajú nő, a haját vágja

4 hajstílus, ami tökéletes ovális fejformához

Jó hírünk van a számodra, ha ovális arcformával rendelkezel (azaz ugyanolyan széles, mint hosszú a fejformád), ugyanis a tökéletes frizura kiválasztásánál nem lesz hiányod a lehetőségekből. Ez annak köszönhető, hogy az ovális fejforma, szinte bármilyen stílussal jól mutat. Lássuk őket!


1. Vállig érő hullámok

A lobs, azaz a hosszú bob frizura jelenleg az egyik legdivatosabb hajstílus - különösen, ha laza, kócos textúrával párosul, mint ahogy itt látható a Pretty Woman színésznőjén. A középső rész meghosszabbítja az arcodat, míg a hullámok által létrejött volumen kiemeli az arccsontodat, így összességében szép szimmetriát teremt.

2. Fokozatos bob

Ez a rétegelt bob hajstílus nagyon közelít a feljebb látható Julia Robertséhez, azonban egy csipetnyivel vagányabb, rövidebb hosszának köszönhetően, de ugyanolyan jól áll az ovális arcoknak. A finom rétegekkel, amelyek kitűnnek mozgás közben fokozzák a vagány összhatást. Ez a bozontos hatású frizura pedig tökéletes választás lehet a természetes hullámokkal rendelkező hölgyek számára.

3. Hosszú hullámok

Összességében elmondható, hogy az ovális fejformához remekül passzolnak a hullámok. Ez a hajstílus pedig szintén időtlen, sosem megy ki a divatból: hosszú, éles hullámok, lágy eséssel az arc körül. A laza fürtök lágyítják az arc vonásait, a hosszú haj pedig nyújtja azt.

4. Oldalra vágott pixie

Amikor az énekesnő, Katy Perry először tért vissza sötétfekete, hosszú hajához nehéz volt megszokni, annyira jól illett az arcvonásaihoz a platinaszőke pixie frizura. A mély oldalválasztással, néhány hosszabb tincsekkel a fej tetején és az oldalt levágott részekkel ez a hajstílus tökéletesen keretezi az ovális arcokat, és az egyenesebb szálaknak is volument ad.

Nyitókép: Shutterstock

(Pure Wow)