A Prada új, tigriseket védő kampányának egyik modellje

A tigriseket védi új kampányában a Prada

A kínai asztrológia szerint 2022 a tigris éve, melyet az olasz divatház méltóképpen ünnepel meg.

A Prada Action in the Year of the Tiger nevet kapó kezdeményezésének célja felhívni a figyelmet a nagymacskafajokra, melyeket a kihalás veszélye fenyeget, írja a Fashion United.

A kampány főszereplői Li Yifeng és Chun Xia kínai színészek, akik a Liu Song fotóssal közösen készített fotókkal egy olyan narratíva létrehozására törekednek, amely a tigris megmentéséhez szükséges tudatosságot kívánja növelni.

A kampány részeként a Prada több kínai és nemzetközi művészeti iskolák is felkért, hogy készítsék el saját, személyes értelmezésüket a tigrisről és felhívják a nyilvánosság figyelmét az ügyre. A munkákat egy művészekből álló külön zsűri bírálja el, a kiválasztott darabokat pedig egy idén megvalósuló projektben lehet majd visszalátni.

A Prada emellett adományokkal is segít a Kínai Zöld Alapítvány Walking with Tiger and Leopard programjának, mely a biológiai sokféleséggel kapcsolatos információkat oszt meg a nyilvánossággal, és célja, hogy az oktatáson keresztül felhívja a figyelmet a tigris- és leopárdvédelemre.