Valaki a szemét nézi egy tükörben

Egy bőrgyógyász szerint így tudunk küzdeni a ráncok ellen a 40-es éveinkben

A bőr öregedése ellen nem lehet semmit tenni, ugyanis akarva-akaratlanul megtörténik. A lassítására és enyhítésére viszont több módszer is létezik. Alábbi cikkünkben egy bőrgyógyász tanácsait szedtük össze egy hasznos, ránctalanító napirend kialakításához.


Jennifer Herrmann egy Beverly Hills-i bőrgyógyász, aki szerint a bőr öregedésével kapcsolatban az elfogadás és a siránkozás mellett van egy másik opció, mely során az emberek valamilyen formában csökkenteni próbálják az idő múlásának nyomait. Herrmann felfogása, hogy a DNS-károsodások kijavítása, a kollagéntermelés fokozása, a nem kívánt pigmentáció elhalványítása és a bőr megvastagítása jelentős segítséget nyújthat a fiatalság megőrzéséhez.

Milyen kellékek és termékek szükségesek az ilyen kezeléshez?

  • DNS-javító enzimek, melyek javítják a bőr egészségét;
  • Retinoid vagy retinolos krémek. Ezekkel a bőr rugalmasságát lehet megőrizni;
  • C-vitamin. Kevesen tudják, viszont az erős, jó minőségű fajta halványítja az öregedéssel járó sötét foltokat az emberi bőrön;
  • Olyan készítmények, melyek növelik a szervezet kollagéntermelését;
  • Szájon át bevehető, akné elleni orvosság. Idősebb korban is jelentkezhet ez a bőrhiba, melyet sokkal nehezebb kezelni az idő előrehaladtával. Célszerű bőrgyógyászok által felírt orvosságot szedni;
  • Hidratáló krém;
  • Napvédő.

Szakértők szerint ezeket rendszeresen érdemes használni, azonban vannak olyan dolgok is, melyeket kerülni kell. A hámlasztók rövid távon hasznosnak tűnhetnek, de hosszabb idő után felerősíthetik az öregedés látható jeleit. Nem szabad elfelejtkezni a megfelelő napfény elleni védelemről, valamint az egészséges ételek és a sok folyadék fogyasztásáról sem.

A reggeli rutin kialakításánál ajánlatos olyan szépségápolási termékeket alkalmazni először, melyek gyengédek a bőrhöz. Ez után a DNS-javító szert szükséges használni, hogy a nap hátra lévő részében hatékonyan regenerálódjon a felület. Hidratálókat muszáj a bőrtípushoz választani, hogy a szer céltudatosan kezelje a kényes bőrhibákat, a naptej pedig az UV-sugárzás elleni védekezésben tölt be kulcsfontosságú szerepet.

Éjszaka a sminkeltávolítást mindig tisztítással célszerű kezdeni, majd valamilyen retinoidot felvinni a bőrre. A pigmentfoltok elleni védekezéshez nagyon sok szert lehet találni, hiszen nem inden C-vitamin egyforma. Mindenki meg tudja találni a számára legmegfelelőbb típust. Zárásként — ahogy reggel is — elengedhetetlen valamilyen hidratáló alkalmazása.


Nyitókép: Unsplash/Vince Fleming

Forrás: Byrdie