Egy nő a ruháit szelektálja

5 egyszerű módja a ruhatárad új évi frissítésének​

Januárban sokan gondolhatják úgy, hogy az új évben már egy másik öltözködési stílust akarnak képviselni, régi ruhadarabjaiktól pedig legszívesebben megszabadulnának. Alábbi cikkünkbe 5 olyan tippet írtunk össze, melyekkel könnyedén frissítheted a ruhatárad hangulatát.


1. Télen is merész színek

Télen a vastag kabátok alatt általában a sötétebb színek dominálnak, pedig ennek nem kell törvényszerűen így lennie. A szürke, a sötétbarna és a fekete helyett ideje előkeresni a rikító színeket is tartalmazó felsőket, hogy érezhetőbb legyen a vidámabb árnyalatok hatása. Ezáltal nem csak a hangulatod lehet jobb, de a stílusod is egy új lendületet kaphat.

2. Ünnepi ruhák kihasználása

Azok a csinos ruhadarabok, melyek karácsonykor, vagy esetleg szilveszterkor voltak viselve, nagy eséllyel a szekrénybe kerülnek, majd egy évvel később kerülnek elő újra. De miért? Valószínűleg mindenkit meglepne, ha csak egy egyszerű kávézáshoz venne fel valaki egy csillogó felsőt. Természetesen nem estélyi ruhákra kell gondolni, de érdemes többször is felvenni ezeket a különlegesebb darabokat, akár a hétköznapi összejövetelekhez is.

3. Öltöny, zakó

A zakók és az öltönyszettek viselése drasztikusan megváltozott az elmúlt évtizedekben, így többféle stílusnak megfelelő dizájnokat is meg lehet találni közöttük. Éppen ezért bölcs döntés bármikor beruházni egyre — vagy akár többre —, hiszen ezek soha nem mennek ki a divatból és akár hosszú évekig a ruhatár elengedhetetlen elemei lehetnek.

4. Kísérletezés a formákkal

Egy n\u0151 a ruh\u00e1it v\u00e1logatja sz\u00e9t

Fotó: Shutterstock

Sokan kiválasztanak egy bizonyos fazont a felsőkhöz és a nadrágokhoz, valamint akár a szoknyákhoz is, majd minden vásárlásnál ahhoz ragaszkodnak. Elképzelhető például, hogy valaki karcsúsított nadrágokat és a hosszú blézereket hord évek óta. Egy stílusváltáshoz érdemes lehet más végleteket is kipróbálni. Lehet, hogy olyan darabokra bukkansz, melyek egy teljesen új korszakot indítanak el az öltözködésedben.

5. Kiegészítők előtérben

Végezetül pedig a külső megjelenés módosításának egyik legegyértelműbb és legegyszerűbb módja: a kiegészítők. Egy sapka, vagy esetleg különböző ékszerek nagyon jól fel tudnak dobni egy unalmas szettet, és talán olcsóbban is ki lehet jönni velük, mint egy teljesen új ruhaarzenál beszerzésével.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Independent