Stella McCartney

Stella McCartney forradalmian új luxustáskát dob piacra

A Stella McCartney nevével fémjelzett brit divatmárka nyáron dobja piacra a világ első olyan luxustáskáját, amelyet kereskedelmi szinten a gombák gyökérszerű szerkezetéből, a micéliumból készítettek.


A Stella McCartney Frayme Mylo névre keresztelt táska július 1-től lesz kapható, és mérföldkövet jelent a brit tudatos márka számára, valamint jelentős előrelépést a divatban használt vegán anyaginnováció terén.

A brit márka 2017 óta hosszú távú partnerséget ápol a Bolt Threads-szel, a Mylo alkotóival, és a bőrhöz hasonlóan kinéző és érző anyag megalkotása óta együttműködik a biotechnológiai céggel, hogy bemutassa, hogyan kínál fenntartható alternatívát a tudomány a csúcstechnikával kombinálva a divatos dizájnnal.

A Frayme Mylo, amely először 2021 októberében debütált a párizsi divathéten a kifutón, olasz kézművesek által készült, akiket arra képeztek ki, hogy az állatbőr névadó micélium alapú alternatívájával dolgozzanak. A táska egy túlméretezett, újrahasznosítható alumíniumláncból készült, és a táskát körbefutó pántot, valamint egy spiáter (zamac) anyagú medált tartalmaz.

A merész vegán táska új lendületet ad a klasszikus márkakódoknak, amelyeket Stella McCartney Falabella táskája, a márka első vegán luxustáskája ihletett 2009-ben, és több mint 1 millió darabot adtak el belőle. A Falabella egyben a márka első Mylo termékének prototípusa is, amely a V&A Fashioned from Nature kiállításán debütált 2018-ban, írja a Fashionunited.


Dan Widmaier, a Bolt Threads alapítója és vezérigazgatója nyilatkozatában elmondta, megtiszteltetés volt ilyen szorosan együttműködni Stellával és csapatával, akik a Mylo-val új utakat nyitottak a luxusdivatban.

„Az állatmentes divat és a fenntartható anyagok bajnoki címének kategóriateremtő vezető szerepe egy felelősségteljesebb divatipar felé vezető utat nyit meg. A Mylo-ból készült első luxustáska piacra dobása hatalmas mérföldkő a lelkiismeretes fogyasztók, a bioanyag-ipar és a luxusdivat jövője számára.”

A Frayme Mylo első kereskedelmi forgalomba kerülő darabja limitált példányszámban lesz elérhető, a táskák száma 1-től 100-ig terjed. Exkluzívan a Stella McCartney butikokban lesz kapható július 1-től, ára 1 995 font (900 ezer forint).