testapolo a kezen

Itt a tökéletes haditerv a kézszárazság felszámolására!

A téllel együtt a kézszárazság réme is elérkezett. A hideg levegő, a szél és a folyamatos igénybevétel következtében bőrünk húzódik, kirepedezik, ami csúnya és fájdalmas lehet. Mutatunk egy hat lépésből álló kezelést mellyel mindezt megelőzhetjük vagy visszafordíthatjuk.1.   Okosan mossunk kezet

A hideg levegőről beérve nagy a kísértés, hogy forró vizet engedjünk a kezünkre, ezzel felmelegítve magunkat. Hirtelen biztos jól fog esni, mintha tényleg felolvadnánk, azonban a bőrünk nem szereti, ha ilyen drasztikusan kell hőmérsékletet váltania. Törekedjünk inkább a langyos víz használatára, és ugyanez igaz a tusolásra is.

2.   Használjunk hidratáló szappant!

k\u00fcl\u00f6nb\u00f6z\u0151 szappanok

Fotó: Unsplash/Aurélia Dubois

Ha nem egy jó hírű márka termékét használjuk, akkor lehet érdemes egy kicsivel több pénzt befektetni, ugyanis a rosszabb minőségű változatok gyakran olyan anyagokat tartalmaznak, amik a sejtek állapotát láthatatlanul roncsolják.

3. Találjuk meg a tökéletes kézkrémet!

Az mindenki számára világos, hogy az arcot napi szinten legalább kétszer érdemes tisztítani és hidratálni, reggel és este. A kezek viszont ennél jóval több törődést igényelnek. Fontos, hogy legyen a birtokunkban egy nagyon jó krém, nemcsak lefekvés előtt, hanem naponta többször is szívesen használunk, például kézmosás vagy mosogatás után.

4.   Fontos a hámlasztás is!

egy ember magasba emeli mindk\u00e9t kez\u00e9t

Fotó: Unsplash/I.am_nah

Ez a folyamat puhán tartja a bőrt az elhalt hámsejtek eltávolításával. Keressünk egy finom szemcséjű kézradírt, és hetente többször használjuk is. Próbálkozhatunk az enzimes peelinggel is, ez mechanikai hatás nélkül teszi simábbá a bőrünket.

5.   Csak akkor fertőtlenítsünk, ha tényleg szükséges

egy h\u00f6lgy fert\u0151tlen\u00edti a kezeit

Fotó: Unsplash/Kelly Sikkema

A fertőtlenítő rengeteg ember legjobb barátja lett a járványidőszakban, ami tökéletesen érthető, hiszen magunk és mások egészségét is védjük vele. Sajnos azonban amellett, hogy megöli a baktériumokat és vírusokat, bőrünk védőfelületét is roncsolja, amely akár ki is sebesedhet az alkoholos fertőtlenítők túlzott használatától. Kezünk egészségének megőrzésének érdekében csak akkor fertőtlenítsünk, ha igazán szükséges.

6.   Balzsamok

Ha télen hajlamos a körmünk és az ujjbegyeink is kiszáradni, akkor minden este lefekvés előtt részesítsük kezünket extra ápolásban. Vegyünk egy kifejezetten erre a területre kifejlesztett balzsamot vagy akár csak egy zsírosabb, lassan beszívódó kézkrémet, húzzunk rá a drogériákban is kapható puha cérnakesztyűt, és így menjünk aludni. Reggel nem fogunk tudni betelni a végeredménnyel!


Nyitókép: ian dooley/Unsplash