Tavaszi-nyári cipők egy szalmakalap mellett

Ez az 5 női tavaszi cipőtrend uralja majd a következő hónapokat

Itt az ideje megszabadulni a téli bakancsoktól és magasszárú cipőktől. A jobb időnek hála már nyugodtan hordhatunk szandálokat, balettcipőket, vagy akár papucsokat is, csak hogy pár példát említsünk. Alábbi cikkünkbe összeírtuk, mely női cipőtrendek uralják majd a következő hónapokat.


1. Balettpapucsok

Még a kétezres évek elején olyan világhírű sztárok követték ezt a stílust, mint például Kate Moss, Alexa Chung és Amy Winehouse. Azóta a balettcipők népszerűsége egy kicsit visszaesett, de csak idő kérdése volt, hogy ismét a kifutók egyik legikonikusabb darabja legyen. Idén tavasszal szinte mindenki lábán ilyeneket láthatunk majd, miután a Miu Miu, a Simone Rocha és a Balenciaga is piacra dobta saját modelljeit.

2. Mary Janes

Az előző pont egy továbbfejlesztett változataként a lakkozott, magasabb sarokkal ellátott Mary Janes lábbelik is visszatértek a köztudatba. Akik nem tudnák egy hírességhez sem kötni ezt a fazont, azoknak figyelmébe ajánljuk a Szex és New York újbóli megnézését. Abban ugyanis Carrie Bradshaw is ilyenekben tűnt fel.

3. Halász szandálok

A divat, amire sokan rosszallóan néznek, de soha nem tűnik el a bemutatókról és az üzletek polcairól sem. Számos módon lehet szetthez igazítani őket, a nyári és tavaszi, kinti programoknak pedig ez lehet a megkoronázó ruhadrabja.

4. Futócipők

A futócipők az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvendenek. Egyáltalán nem véletlenül. A trendek szerencsére elrugaszkodnak a hagyományos dizájnoktól és színvilágoktól, így különböző márkák egyedi változatait igazíthatjuk az aktuális megjelenésünkhöz.

5. Hát nélküli papucsok

Végül pedig a hát nélküli papucsok lehetnek az új nyári lábbelidivat tárgyai. Az utóbbi időben többek között a Saint Laurent, a Hermes és a The Row is minimalista dizájnnal ellátott darabokat tervezett, melyek kétségtelenül meghatározzák majd a következő hónapok öltözködését.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Independent