Tiffany ékszerdoboz

Lenyűgözően szép a Tiffany legdrágább ékszere

A 30 millió dolláros, gyémántból és platinából álló nyaklánc az ékszerház legdrágább ékszere, ráadásul most bárki lecsaphat rá.

A Tiffany jelenleg a legdrágább ékszert kínálja, amelyet 184 éves története során valaha készítettek, olvasható a Robb Report hírében. A World's Fair nevű nyaklánc, amelyet egy Tiffany rendezvényen mutattak be vasárnap Dubajban, elképesztő, 180 karátos platina gyémántból áll, melyek éppúgy lélegzetelállítóak, mint az ékszer ára.

Míg az ékszerház nem közölt pontos adatot a nyaklánc értékéről, az iparági szakértők 20 és 30 millió dollár (6,5 -10 milliárd forint) közöttire becsülték. Ha ez igaz, a nyaklánc a Tiffany valaha kínált legdrágább darabja.

A World's Fair Necklace z 1939-es világkiállításra készült Tiffany nyaklánc előtt tiszteleg. Az eredeti darab, melynek ára a harmincas években 28 000 dollár (9 millió forint) volt, egy 200 karátos akvamarin kőből és 429 gyémántból állt. Az újragondolt, két évig készült darabon azonban összesen 578 gyémánt található, köztük 353 kerek briliáns kő és 224 egyedi kivágású bagett (utóbbi szögletes, nyújtott táblás csiszolási forma).

A nyakláncban található legkülönleges gyémánt a 80 karátos Empire Diamond, melyet az Empire State Buildingről neveztek el. Az Empire Diamond a nyaklánc közepén az eredeti akvamarin kő helyén található.

Az ovális alakú ritkaság a legnagyobb és legdrágább gyémánt, amelyet a Tiffany valaha eladásra kínált. Bár a híres, 128,54 karátos Tiffany Diamond technikailag nagyobb, a Tiffany „felbecsülhetetlen értékűnek" minősítette, így nem eladó.

Nemrég írtunk arról, hogy a Bizmoune-barlangban dolgozó régészek megtalálták a világ legdrágább ékszereit a délnyugat-marokkói Bizmoune-barlangban. A 33 csigaházból készült tárgyak 142 000 és 150 000 évvel ezelőttről maradtak fenn.