Egy Cartier üzlet előtt ül egy nagybőgőn játszó férfi

Egymásnak feszül a divatvilág — A Cartier pert indított a ​Tiffany & Co. ellen

A Cartier üzleti titkok ellopásával vádolja az LVMH ékszerekkel foglalkozó cégét. A vád súlyosabb mint azt el tudnánk képzelni, a Tiffany viszont nem hátrál meg a kihívás elől.

A Cartier márka azzal vádolja a Tiffany & Co.-t, hogy a cég szempontjából fontos információkat loptak el, majd saját hasznukra használtak fel őket. A keresetlevélben az áll, hogy az LVMH birtokában álló cég egy olyan személyt vett fel munkatársnak, aki korábban a Richemont tulajdonában lévő márkánál dolgozott junior menedzserként, és aki személyes tapasztalatai alapján, valamint volt munkahelye szerveréről ellopott adatokkal informálni tudta új főnökeit.

A kereset nem csak a cselekményt, hanem az elkövetőt is megnevezi: Megan Marinót. A vád szerint Marinó korábban a Cartier-nek segített saját ékszercsaládjuk beindításában, majd — mielőtt elhagyta a céget — bizalmas információkat töltött le a munkahelyi szerverről, majd azokat átadta új kollégáinak a Tiffanynál.

Miután fény derült az eseményekre, elbocsájtották a feltételezett kémjüket. A per kezdetén a lány úgy nyilatkozott, hogy a Tiffany sokkal inkább információforrásként alkalmazta őt, nem junior menedzsernek. Az LVMH cégcsoport tulajdonában álló vállalat szóvivője úgy nyilatkozott, hogy megvédik majd magukat a továbbiakban.

Korábbi években is előfordult már hasonló ügy a két márka között, akkor viszont egymás között le tudták rendezni a viszályt, a megegyezés részleteit azonban nem hozták nyilvánosságra.


Nyitókép: Unsplash/Jacek Dylag

Forrás: Robb Report