Hosszú bob frizurájú, vidám nő rózsaszínű háttér előtt

Az 5 legjobb frizura vékonyszálú hajúaknak

Az új évszak beköszöntével sokan valószínűleg változtatni akarnak a frizurájukon. A strandon vagy a tengerparton eltöltött idő megérződik hajunkon is, így némi frissítés senkinek nem árt. Nem könnyű azonban a vékonyszálú hajjal rendelkezőknek, hiszen nem mindegy, milyen frizurát választanak, hogy annak megfelelő volumene és tartása legyen. Az alábbiakban nekik segítünk.


A fodrászok általában a bob frizurát ajánlják a kevésbé vastag hajszálú vendégeknek, akik nagyobb volument szeretnének, illetve a pixie is nagyon népszerű ennél a típusnál, főleg azok számára, akik merészebb megjelenésre vágynak.

Az új, rövid(ebb) haj ápolására érdemes gyengéd sampont és könnyű kondicionálót használni, és a vékonyszálú hajúaknak kerülniük kell a nehéz olajokat, amelyek felhalmozódhatnak a fejbőrön és elnehezíthetik a hajat.

Az alábbiakban a legjobb frizurákat mutatjuk meg vékonyszálú hajúaknak, hogy megjöjjön az ihlet.

1. Klasszikus bob

Más szögletes vagy rétegzett stílusokkal ellentétben a klasszikus bob a fej körül egyforma hosszúra vágott, és az állkapocsvonalig esik. A vágással és a tompa vonal kialakításával a frizura súlyt ad a haj kerületénél, így a vastagabb haj illúzióját kelti.

2. Pixie

A pixie vágás elsőre talán ijesztőnek tűnhet, de nem lehet komolyan elrontani. Ez egy klasszikus stílus – többek között Audrey Hepburn és Diana hercegné is viselte –, amely minden korosztálynak jól áll, és minden stíluskorszakban megállta a helyét.

3. Bixie

A pixie frizura és a bob kombinációja, a bixie keveri a két frizurát, hogy a pixie vastagságát, de a bob hosszát adja. Elég sikkes kinézetet kölcsönöz viselőjének!

4. Blunt bob

Ennél a hajformánál a hajvégeket tompán egyenesre vágják, amitől a haj extra volument kap, így kifejezetten jól áll a vékonyszálú hajúaknak.

5. Rövid, befelé ívelt bob

A befelé ívelő hajvégekkel ez a frizura tökéletes azoknak, akik stílusos és egyedi formára vágynak. Kombinálható francia bobbal vagy frufrus bobbal, hogy extra textúrát és dimenziót adjon.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock