Virgil Abloh

Leleplezte a Mercedes utolsó, Virgil Abloh-val közös projektjét

A Mercedes-Benz megmutatta a nagyközönségnek az utolsó együttműködését Virgil Abloh-val. A divattervező mindössze pár nappal a nagy leleplezés előtt hunyt el, mutatjuk az elkészült szokatlan és gyönyörű végeredményt.


Első alkalommal, amikor Virgil Abloh találkozott a Mercedesszel, egy G-Wagen újraálmodásán dolgoztak együtt. A második modell terveit elsőnek októberben harangozták be, ami a Project Maybach fantázianevet kapta. Abloh a Mercedes dizájnfőnökével, Gorden Wagenerrel vitatta meg az ötleteket, a tervek viszont finoman szólva is nagyon futurisztikusak, így nem valószínű, hogy valaha is gyártósorra kerülnek.

A koncepcióautó, amit bemutattak, egy kétüléses, elektromos kupé. Fekete és arany színű, nagyjából hat méteres. Ez a hosszúság leginkább az orrnak köszönhető, aminek nagy része integrált napelemekkel van lefedve.

A modell egy limuzin és egy terepjáró furcsa keveréke: elején jól szemügyre vehetőek az ikonikus egyenes vonalú hűtőrácsok, amik egy síkban helyezkednek el a szafaristílusú, kör alakú lámpákkal. Ezek visszaköszönnek a tetőre felszerelt csomagtartón is. Ha már a kocsi felső részéről van szó, akkor meg kell említeni az íves, átlátszó tetőt, ami gyönyörűen olvad bele az autó hátuljába, ami első ránézésre egy űrhajó hatását kelti.

A színvilág tekintetében belül egy luxus érzetet biztosító barna, bőr huzatot találhatunk, ami passzol néhány külső elem árnyalatához. Abloh hatása abban látszik, hogy a minimalista stílus mellett a jármű sokkal jobban hasonlít egy sci-fiből átvett űrhajóra. A műszerfalra egy hatalmas képernyőt álmodtak, ami első ránézésre úgy működik, hogy használaton kívül át tud fordulni, ezzel teljesen elrejtőzve a kíváncsi pillantásoktól.

Eredetileg is ezen a héten történt volna meg a bemutató, de a tervező tragikus halála miatt, a család kérésére, nagyobb ünneplést szerettek volna adni ennek a projektnek.

„Őszinte részvétünk Virgil családjának és csapatának. Most, hogy megnyitjuk együttműködésünk világát és Virgil egyedi vízióját a nagyközönség előtt, tisztelettel szeretnénk ünnepelni egy igazán egyedülálló tervezői tehetség munkáját, aki féktelen fantáziájával végtelen lehetőségeket teremtett az együttműködésre, és inspirált mindenkit, aki ismeri munkásságát.”

— olvashattuk a Mercedes közleményét a Robb Report oldalán.


Nyitókép: Instagram/virgil_abloh_fp