Vivienne Westwood 2022-es menyasszonyi ruhakollekciójának egy darabja

Vivienne Westwood menyasszonyi ruhakollekciója a modern arák álma

A koronavírus-járvány és a karantén némileg átszabta az esküvők forgatókönyvét is. Hol nem lehet tartani, hol igen, de csak korlátozott számíú vendéggel, a korlátozások már többször módosultak. Vivienne Westwood idei menyasszonyi ruhakollekciója a megújulásra koncentrál, amire mindannyiunknak nagy szüksége van az elmúlt két év után.

A menyasszonyi ruhák három kapszulakollekció részeként készültek: rendelésre készült, couture, valamint tervezőtársa, Andreas Kronthaler által tervezett darabok. Utóbbi kínálata a 2022-es tavaszi/nyári divatbemutatókon látható kollekciók részét képezik.

„Helyesnek tűnt, hogy ezek a testre szabott ruhák az idei menyasszonyi kínálatunkban szerepelnek, mivel a jövőt képviselik”

– mondta el a Vogue-nakBrigitte Stepputtis, a menyasszonyi ruha és couture részleg vezetője.

Hozzátette, a kollekció tervezését az új kezdetek és a megújulás érzésével közelítették meg.

„A menyasszonyaink szabad gondolkodásúak, és a 2022-es kollekcióink azt az érzést erősítik bennük, hogy fel vannak hatalmazva arra, hogy a kialakítsák a saját megjelenésüket”

– fogalmazott.

Azok számára, akik a drámai megjelenést kedvelik, tetszeni fog az Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood kollekció, mely többek között tartalmaz egy Marilyn Monroe ihletésű, fodros nyakkivágással és toll bevonattal ellátott ruhát, valamint egy habos, tüllel és csipkével díszített darabot, amely Marie Antoinette 18. századi udvari ruháit idézi meg.

A couture kollekcióban is gyönyörű ruhák találhatók, a finoman hímzett, 1920-as évek ihlette ruháktól a kristályokkal kirakott, halternyakú darabokig. Újdonságnak számít, hogy a divatház kifejezetten ehhez a kollekcióhoz fejlesztette ki a menyasszonyi szabást, ami teljesen uniszex. Az egyik, ezt a technikát alkalmazó darab egy modern kétrészes ruha, amely Bianca Jagger ikonikus menyasszonyi ruhája előtt tiszteleg.

A rendelésre készült kollekció, melynek ára 2,050 fonttól indul (870 ezer forint), klasszikus Vivienne Westwood menyasszonyi ruhákat tartalmaz, a híres fűzős felsőrészekkel, valamint rövidebb és egyszerűbb darabokkal.

Nemcsak a kiváló minőség miatt választják sokan Westwood ruháit, hanem a környezettudatossága miatt is. A tervező 2019 óta menyasszonyi ruháit is e szemlélt szerint készíti, így azokhoz fenntartható forrásból származó viszkózt, valamint a selyem és a szatén vegán alternatívájaként előállított anyagokat használ.

Ráadásul a márka couture csapata most egy egyedi esküvő utáni szolgáltatást is kínál, amely lehetővé teszi, hogy a vásárló menyasszonyi ruháját olyan darabbá alakíttassa, amelyet más alkalmakkor is viselni tud.

„A legkörnyezettudatosabb módja annak, hogy a menyasszonyhoz közelítsünk, ha a tervezési fázisban a minőséget és a hosszú élettartamot részesítjük előnyben, és valóban átgondoljuk a ruha esküvő utáni életét. A továbbiakban erre fogunk összpontosítani, és átalakítjuk a korábban kedvelt menyasszonyi ruhákat, hogy azok teljesen egyediek legyenek tulajdonosa számára, valamint újra és újra viselhetőek legyenek”

– mondta Stepputtis.