bridgerton haz

7 dizájntrend, amit a Bridgertonból lestünk el

Már biztosan mindenki ledarálta az új Bridgerton-évadot, mi most egy kicsit más szemmel pörgettük át a netflixes kasszasikert, és a különleges hangulatot varázsoló dizájnötleteket gyűjtöttük össze a képernyőről. A trendnek már saját neve is van: Regencycore.


1. Tapétát minden szobába!

Az 1800-as években rendkívül népszerű volt tapétával díszíteni az otthonok falát, és szerencsénkre ez a trend újjáéledőben van az utóbbi években. Akármilyen is legyen egy szoba berendezése, egy mintás tapéta azonnal vizuálisan izgalmassá varázsolja az egész helyiséget.

2. Díszlécek a falon

Ha a mintáktól idegenkedünk, de szeretnénk új dimenzióba helyezni az eddig unalmasnak ítélt falainkat, akkor a díszlécezés egy ugyanilyen hatásos, de kicsit biztonságosabb módja ennek. Többféle stílus közül választhatunk, másfajta lécek illenek egy farmhouse stílusú házba, és más egy belvárosi nagypolgári lakásba. A legjobb benne, hogy magunk is megcsinálhatjuk, nem szükséges szakembert felkérni rá, a Pinterest tele van ötletekkel, mintákkal és leírásokkal, hogy hogyan álljunk neki.

3. Rengeteg réteg

Ha megnézzük a szereplők otthonait, mindenhol azt láthatjuk, hogy rengeteg réteg van egymáson: tapéták, függönyök, szőnyege, díszpárnák, festmények és tükrök: mind-mind mintásak, és rengeteg van belőlük.

4. Látványos lámpák

Mit és egy bálterem egy óriási csillár nélkül? Persze a miénkben nem gyertyák fognak égni, és nem is egy bálteremhez passzoló méretűt kell választanunk, egy Regencycore-stílusban berendezett nappaliból vagy hálószobából azonban nem hiányozhat egy csillár. Nem muszáj a hagyományos kristályverziót választanunk (már csak azért sem, mert ezek ára több millió forintra is rúghat), kereshetünk modernebbeket, vagy érdemes antikpiacokon szebb darabokra vadászni.

5. Virágminta

Ahogy már korábban említettük, a gazdag minták nélkülözhetetlenek egy Regency-stílusú otthonban, Mindegy, hogy a tapétára, az ágyneműre vagy a függönyre kerülnek – de a legjobb, ha ezek közül több helyre is!

6. Mély és merész színek

A Bridgerton házai a színek terén sem ismerik a visszafogottságot: ez a korszak a lehető legtávolabb áll a fehéret fehérre halmozó skandináv stílustól. Míg a sok fehér a visszafogottsága okán lesz megnyugtató hatású, addig a sötétebb színű falakba és kárpitokba szinte belesüppedhetünk, meleg, otthonos és barátságos lesz tőlük minden helyiség.

7. Emeljük a hatást fémes részletekkel!

A fémes felületek tovább emelik a gazdag rétegzettséget, és csillogásával még jobban kiemelik azt. Leginkább az arany és réz árnyalatok illenek ehhez a stílushoz, amik lámpákon, tükrök keretein és bútorok lábain, fogantyúin is megjelenhetnek. Nem érdemes azonban túlzásba vinni, mert két végletbe is beleeshetünk: vagy túl barokkos, vagy túl modern lesz a végeredmény.


Nyitókép: Netflix