A Formafantasma által tervezett Apulo kanapé

Ez a multifunkcionális kanapé nem csak a kényelmünket szolgálja

Mióta home office-ban vagyunk, még nagyon az igény a többfunkcionális bútorokra: ne csak szép legyen, hanem praktikus is.


A kortárs életmód változó követelményeinek alapos átgondolását követően a Formafantasma nevű tervező duó multifunkcionális bútorral rukkolt elő. Simone Farresin és Andrea Trimarchi Apulo elnevezésű kanapéja tökéletesen kielégíti azt az igényünket, hogy egy bútor ne csak dizájnos, hanem praktikus is legyen.

Ha valamikor, most aztán tényleg nagy szükség van arra, hogy otthonunk megfelelő környezetet nyújtson a pihenés mellett a dolgozáshoz is. A koronavírus-járvány miatt mára egy szoba több funkciót is betölt az életünkben. A nappali már nemcsak a pihenésé és a tévézésé, hanem a home office első számú tere, ahogy a kanapénk sem csak a kényelmünket kell, hogy szolgálja ma már.

Ezt tartotta szem előtt a Formafantasma is az Apulo tervezésekor, mely jóval több, mint egy jól kinéző ülőalkalmatosság. A háromszemélyes kanapé néhány kis összetevő miatt új funkciókat kapott, így lett egyben irodai bútor is.

A hátsó kerethez fából készült íróasztal rögzíthető, amely kényelmes munkafelületet eredményez, míg az állítható magasságú oldalasztal további funkcionalitást biztosít extra felületével. Emellett a a kanapé belső szerkezetébe épített futópálya jelenléte lehetővé teszi a kábelek zökkenőmentes integrálását úgy, hogy annak kinézete esztétikus maradjon.