wes anderson

Gyönyörű vonatkocsit tervezett Wes Anderson

A különleges látványvilágáról ismert filmrendező, Wes Anderson ezúttal egy luxusvonat enteriőrjét tervezte meg a British Pullmann felkérésére, a végeredmény pedig elképesztően részletgazdag és lenyűgöző lett.


Amíg várjuk, hogy hozzánk is megérkezzen Wes Anderson legújabb filmje, a The French Dispatch, nézzünk egy újabb alkotást a rendezőtől!

Wes Anderson filmjei nemcsak kedves történetük, bohókás karaktereik és a bennük szereplő rengetek sztár miatt olyan népszerűek, hanem a könnyen felismerhető, színes látványvilágáról. A Holdfény királyság és a Grand Budapest Hotel rendezője mindig rendkívüli részletességgel rendezi be filmjei színterét, odafigyelve a korhűségre, stílusuk mindig nosztalgikus és a 20. század első felét idézik.

A Venice-Simplon Orient-Expresst is működtető, a luxusutazásban jártas Belmond épp ezeket a stílusjegyeket szerette volna látni a megújuló vonatkocsiján, melyet Anderson ízlésére bíztak. Október 13-ától jár a Belmond British Pullmann üzemeltetésében a Cygnus elnevezésű kocsi, mely 1951 óta áll szolgálatban.

"Imádom a vonatokat! A filmjeim miatt gyakran volt lehetőségem vonatrészleteket és kocsikat megálmodnom, így azonnal örömmel igent mondtam erre a lehetőségre a való életben is." – mondta az együttműködésről a filmrendező.

Mivel a kocsi az egyensúly görög istenéről lett elnevezve, akit gyakran hattyúval ábrázolnak, a madár is fontos eleme lett a dizájnnak (például hattyúalakú pezsgőhűtők formájában), melyet az art nouveau stílusjegyeivel és a saját filmjeiben használt színvilággal egészített ki. A 26 fős szerelvényt egyben is kibérelhetjük, de ha kevesebben lennénk, akkor egy kisebb méretű privát kupét is leválasztottak a kocsiból, melyet az szintén Wes Anderson tervezett az utolsó részletig.