Betty White

Ez volt Betty White bevált titka a hosszú és boldog élethez

A világhírű színésznő a leghosszabb ideig volt a rivaldafényben pályatársai közül, a lendületének pedig 100 éves korához közeledve sem mutatta a hanyatlását. Fiatalosságát pár alapvető dolognak tulajdonította, melyek közül néhány éppen olyan bohókásnak hangzik, mint amennyire ő is volt.

Betty White 2021. szilveszter estélyén hunyt el 99 éves korában, bár életkorától függetlenül élete végéig állandó élvezettel vetette bele magát újabb produkciókba. Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk néhány érdekes filmes megjelenéséről is, melyekre a rajongók egyáltalán nem számítottak.

Egy 2018-ban készített interjú során White azt nyilatkozta, hogy csupán két kedvenc dolga van az életben, azok pedig a vodka és a hotdog. Ezeken felül persze meg lehet nevezni egy harmadik kulcspontot is a személyiségjegyei közül, melyet jómaga is sokszor hangsúlyozott, a hosszú életéhez és kalandvágyához pedig biztosan hozzájárult.

„Élvezd az életet! Hangsúlyozd a pozitívumokat, ne a negatívumokat! Elcsépeltnek hangzik, de sokan inkább panaszkodnak valamire, minthogy azt mondják, hogy valami jó volt. Nem nehéz nagyszerű dolgokat találni, ha megnézed"

— mondta White az interjúban.

Az életszemlélete mellett érdemes megjegyezni, hogy nagyon szerette az állatokat, otthonában pedig saját golden retrieverével élt együtt. Bár a vodka és a hotdog élettartamra gyakorolt hatását még nem vizsgálták tanulmányok — viszont a mérsékelt alkoholfogyasztást összefüggésbe hozták a hosszabb élettel —, a jókedv és az állattartás bizonyítottan növelheti az egészséget.

Nyitókép: Getty

Forrás: Eating Well