yellow Oscar fish photography

Abu-Dzabiban hamarosan megnyílik a világ legnagyobb akváriuma

A hatalmas fényűzés, luxusszállodák és különleges programok mellett Abu-Dzabi nemsokára elkészül legújabb látványosságával. Az ötemeletes szenzációhoz 6,6 millió gallon vizet használnak fel, és nagyjából 68 ezer tengeri állat lakóhelye lesz, ezzel ez lesz a világ legnagyobb akváriuma.


A központ nem csak az állatok lakóhelyéül fog szolgálni, hanem őket vizsgáló kutatóközpontok is működni fognak ott. Az óriási akvárium, a SeaWorld a Yas-szigeten épül meg, 183 ezer négyzetméternyi területen és öt emeleten elosztva.

A világ legnagyobb akváriumáról lévén szó, nem meglepő, hogy a helyszín több, mint 25 millió liter vizet nyel majd magába, cserébe viszont az Északi-sarktól a Déli-sarkig tartó utazásra invitálja a látogatókat, az ígéretek szerint kólönlegesen interaktív módon.

Mohamed Abdalla Al Zaabi, a Yas-sziget mögött álló fejlesztőcég, a Miral vezérigazgatója azt mondta:

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a SeaWorld Parks & Entertainment társasággal együttműködve fejlesztjük ezt a következő generációs tengeri élményt, amely a világ tengeri élővilágát fogja bemutatni. Ez lesz a legnagyobb tengeri akvárium és az Egyesült Arab Emírségek első dedikált kutatóközpontja az állatok tanulmányozására és gondozására."
abu dzabi seaworld tervek

Fotó: Abu Dhabi Seaworld Facebook

Az ország a csodálatos SeaWorlddel közel 64 százalékban készült el idáig. A leglátványosabb elem dolog ennek az ember alkotta Endless Vista elnevezésű, 20 méter magas függőleges ablak, ami végigmegy az összes emeleten, hogy így csodálhassuk meg az elénk táruló látványt.

„Ez egy újabb jelentős kiegészítés a Yas-sziget meglévő, magával ragadó élményeihez és látványosságaihoz, mindemellett ékes bizonyítéka annak, hogy megvalósítottuk azt az elképzelésünket, hogy a szigetet a lakosok és a látogatók számára a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjaként pozícionáljuk"

—olvashattuk a Luxurylaunches írásában.