Gyerekek játszanak a szabadban pedálos játék autóval

5 ok, hogy miért olyan fontos a játék a szabadban gyerekekkel

Az egészséges életvitel szempontjából rendkívül fontos a kültéri időtöltés. Szerencsére egyre többen szánnak időt arra, hogy a szabadban sportoljanak, játszanak, vagy csak egyszerűen élvezzék a természet nyújtotta lehetőségeket. Mivel már a tavasz is tagadhatatlanul megérkezett, nem is lehet kifogásunk a mindennapos friss levegő ellen!


Ha egy-egy hosszú nap után, esetleg borús időben mégis nehezetekre esne felhúzni a cipőt, íme 5 kiváló érv amellett, hogy mégiscsak érdemes megerőltetni magatokat!

1. Erősíti az immunrendszert

A napfény, a levegő és a mozgás hármasa bizonyítottan védettebbé teszi gyermekeinket a különböző kórokozók ellen. Ha attól félnénk, hogy pont a csalóka tavaszi időjárásban fáznak meg, gondoskodjunk réteges öltözködésről és figyeljünk rá, hogy a játék és a szaladgálás hevében se izzadjanak meg nagyon!

2. Számos különleges játéklehetőséget kipróbálhattok

Manapság már sok tevékenységhez alkalmas az otthonunk is, de egy jó családi focibajnoksághoz vagy csúszdapartihoz bizony szerencsésebb, ha kültéren kezdünk hozzá. A klasszikus játszótéri elfoglaltságokon kívül bevethetünk olyan izgalmas játékelemeket is, mint a kültéri távirányítós autó vagy saját gyerekkorunk kedvence, a pedálos autó. A távirányítós járművek széles kínálata áll rendelkezésünkre, de egy gyerek gokart pedálos kivitelben is garantáltan lenyűgözi a csemeténket! A pedálos gokart ugyanis kétségkívül a legnépszerűbb szabadtéri játékok listájának élén szerepel!

3. Kipipálhatod a gyerekek napi mozgásigényét

Csal\u00e1d j\u00e1tszik a szabadban focilabd\u00e1val

Shutterstock


Egy kiadós kutyasétáltatás, futás a sarokig és vissza, fogócska vagy önfeledt játék a játszótéren: egy aktív óra alatt alaposan (és észrevétlenül) átmozgathatjuk a gyerkőcöket! Természetesen a mozgásból és az oxigénből minél több, annál jobb, de ha már ennyit is rá tudtunk szánni a kimozdulásra a napi teendők mellett, nem kell aggódnunk!

4. Javítja a koncentrációs készséget és a memóriát

Kutatások szerint már napi 15 perc a szabadban is csodákat tesz a gyerekek teljesítményével! És ne feledjük, hogy mindezzel nem csak az iskolai előmenetelüket támogatjuk, hiszen a mentális egészségünket, sőt, még a koleszterinszintünket is pozitívan befolyásolja minimum negyed órányi természetes fény.

5. Mindenki jobban alszik majd

Talán a legjobb hír, hogy este garantáltan nem lesz gond az altatással, hiszen egy átjátszott kinti délutánt követően a kicsik jó esetben szinte maguktól beesnek az ágyba. Azért a vacsora és a fürdés kedvéért figyeljünk arra, hogy még a végkimerülés elérése előtt fújjunk visszavonulót a játszótérről! (x)


Nyitókép: Shutterstock