Kedvesen mosolygó nő rózsaszínű háttér előtt

8 előnye annak, ha kedves ember vagy

Egy új tanulmány szerint szinte soha nem lehetünk túl kedvesek.

Lehet, hogy mi is találkoztunk már olyan személlyel, aki végtelenül kedves, bármiben segítőkész és nyitott. Ez a rendkívüli kedvesség talán minket is elgondolkodtat arról, hogy mi is példát vehetnénk az ő példájából. Talán mások jobban kedvelnének, ha a személyiségünk lágyabb lenne.

A kedvesség és az egyetértés mint személyiségvonás

A személyiségpszichológiában a kedvességről mint tulajdonság az elfogadhatóság vonásaként beszélünk, amely a személyiség Ötfaktoros Modelljének (FFM) öt területének egyike. Michael Wilmot, az Arkansasi Egyetem munkatársa és Deniz Ones, a Minnesota Twin Cities-i Egyetem munkatársa adaptív értékéről szóló új tanulmányában meghatározta, az elfogadhatóság az a személyiségvonás, amely elsősorban a másokkal való segítségnyújtással és pozitív kapcsolatok kialakításával foglalkozik.

Bár ez a meghatározás elég egyértelműnek tűnik, az előzetes kutatásokból kevésbé derül ki, hogy az egyetértés csupán az ellentéte-e a sötét triásznak, vagy pedig önállóan, mint egyedi tulajdonságcsoport is megáll. Wilmot és Ones arra is rámutat, hogy különösen fontos megérteni az úgynevezett külső érvényességét, és hogy az elfogadhatóságnak vannak-e valós, az ember élete során érvényesülő következményei.

Az egyetértés 8 előnye (és lehetséges hátránya)

A University Arkansas és a University Minnesota kutatói az egyetértés korábbi szakirodalmon való áttekintése kezdetén egy hierarchikus modellt dolgoztak ki, amely integrálja annak lehetséges részterületeit. Ebben a modellben az egyetértés három részterületre oszlik: a bizalomra, az együttérzésre és az udvariasságra, míg az együttérzés udvariasságra és gyengédségre, az udvariasság pedig együttműködési készségre, egyenességre és szerénységre.

A szerzők összefoglalták azt a nyolc témakört, melyek a legjobban megragadják a kellemes emberek tulajdonságait:

  • Öntranszcendencia: Az emberi fejlődés iránti vágy, a másokkal való törődés motivációja, valamint a spirituális és vallási gyakorlatok iránti orientáció vagy a túlvilági dolgokkal való kapcsolat.
  • Elégedettség: Az életünk elfogadása úgy, ahogy van, és az a képesség, hogy alkalmazkodni tudjunk ahhoz, amit az élet ránk mér.
  • Kapcsolati befektetés: Motiváltnak lenni a másokkal való jó kapcsolatok ápolására és fenntartására.
  • Csapatmunka: Empatikus képesség a célok másokkal való összehangolására, függetlenül a saját szerepünktől, a csoportcélok elérése érdekében.
  • Munkába való befektetés: Hajlandóság arra, hogy elvégezzük a dolgokat.
  • Alacsonyabb hangsúly az eredményen: Hajlamosak vagyunk engedékenyek lenni másokkal szemben, és kevésbé összpontosítani arra, hogy mi legyünk azok, akiknek végre kell hajtania egy feladatot.
  • Társadalmi norma orientáció: A szabályszegés elkerülése és a társadalmi elvárásoknak megfelelő magatartás.
  • Társadalmi integráció: A társadalomba való jobb beilleszkedés és az antiszociális viselkedés elkerülése; és hajlam arra, hogy valaki hosszabb ideig maradjon a munkahelyén, ahelyett, hogy állandóan elhagyná azt és újat keresne (fluktuáció).

A fenti említett nyolc tulajdonságot használva láthatjuk, hol tudnánk növelni a kedvességfaktorunkat, és személyiségünk esetlegesen durva éleit enyhíteni.

Úgy tűnik, hogy lehet túlságosan kedvesnek lenni, ha ezzel olyan eredményeket engedünk meg magunknak, mint az alacsonyabb fizetés vagy a túl sok munka elvállalása. Wilmot és Ones tanulmánya azonban azt sugallja, hogy a kellemes viselkedés élethosszig tartó előnyei valóban megérhetik ezt az árat az általános kiteljesedés elnyerésében..

(Psychology Today)

Nyitókép: Shutterstock