DuplaSzaltó előadás fotója

Fergeteges akciók és izgalmas kulturális programok a MaxCityben (x)

Sokan várjuk már a Black Fridayt, azon belül leginkább azt, amit a MaxCity kínál: az üzletek akcióin túl személyességet, élményt és színes, izgalmas kulturális programokat.


Megszoktuk, hogy a törökbálinti MaxCity időről időre olyan eseményekkel rukkol elő, amelyek messze túlmutatnak egy hagyományos lakberendezési üzlet tevékenységén. Ez az idei Black Friday kapcsán sem lesz másképp, hiszen amellett, hogy prémium design termékeket kaparinthatunk meg most akár féláron, november 25-27-ig különböző izgalmas, ingyenes programokkal, az Art Friday minifesztivál keretében pedig kulturális ínyencségekkel várnak.

A vrDesigner_LAB központjában ismert lakberendezőktől kérhetünk ingyenes lakberendezési tanácsadást és bepillanthatunk a jövő otthonteremtésben, szó szerint új dimenziót jelentő virtuális valóság platform világába.

Kiállításmegnyitót tart a Hello Wood is, továbbá az aktuális „Rétegrend” című kiállítás kapcsán lesz egy izgalmas kerekasztal beszélgetés is a Gallery MAX-ban. Az üzletek széles körű akciói mellett tehát szakmai betekintést is nyerhetünk több terület működésébe, kérdezhetünk és inspirálódhatunk is.

De a MaxCity lényege valójában mindezek szinergiája: aki járt ott, jól tudja, hogy a személyes jelenlét, a találkozások, ismerkedések valódi design és művészeti térré avatják a helyet, ahol a látogató nem egyszerűen informálódik, de közben kikapcsol, feltöltődik és barátkozik is.

A programok és az üzletek egyedi Black Friday akciói itt!

Színházi programok, kortárs tánc előadások a MaxCityben

November 26., Art Friday minifesztivál
Helyszín: Gallery MAX

A Facebook-eseményt ide kattintva éred el.

19.30 - Mangi Kornélia: GAIA (szóló táncprodukció, kb. 25 perc)

A produkció valójában egy meditatív utazás, egy közös kirándulás az anyatermészetbe: az emberi test metamorfózisa érintetlen természetté. A cím természetesen a görög mitológiában megjelenő Föld istennőről származik, aki minden élet anyja, és teste maga a Föld. Mangi Kornélia néptáncművész és klasszikus balett tanár, jelenleg kortárs szabadúszó táncos.

20.00 - Juhász Kata: SZERÉNY JAVASLAT (szóló táncprodukció, kb. 20 perc)

Juhász Kata szólója egy szatirikus hangvételű kiáltvány, melynek
kiindulópontja az évente megjelenő World Happiness Report. A pandémiában edződött doktornő színpadi alteregója egy határozott javaslattal áll elő a regionális összehasonlításban nem túl vidám hazai
közhangulat javítására.

20.30 - GlobART Társulat: DuplaSzaltó

Élőzenés, az összművészet szinte minden elemét felvonultató előadói est Horgas Béla műveire felfűzve. A kiválasztott anyagokkal végig kísérik a költő és Levendel Júlia között szövődő elsöprő szerelmet. A színészek és zenészek egymással és a nézőkkel is kommunikálnak, az összhatás egy könnyed élmény, amely ugyanakkor kérdéseket vet fel, elgondolkoztat. A GlobART 2013-ban alakult, vezetője Somogyi Anna, tagjai színészek, írók, költők, táncosok, zenészek, képzőművészek.

November 27.

19.30 - Rumena Buzsarovszka: A FÉRJEM

Helyszín: Gallery MAX
Facebook-esemény.

Friss, karcos, balkáni női hang az észak-macedón írónő azonos című novelláskötete alapján. A történetek reflektálnak a régió változóban lévő posztkommunista, patriarchális valóságára, azon belül a nőket gyakran megbélyegző nemi sztereotípiákra, a középpontban a nők családon belüli szerepei, az anyaság megélése állnak. A meghívott női vendégek személyes történeteket mesélnek el az előadáshoz kapcsolódva; az esemény az alkotók moderálásával, és a közönség bevonásával valósul meg.