Az Amstel folyót övező színes házak Amszterdamban

Ezekben az országokban a legjobb dolgozni

Az Acuity Training megvizsgálta a legjobb munkahelyi környezetet biztosító országokat, ahol a legpozitívabbak a munkahelyek a világon.

A felmérés során különböző tényezőket vizsgáltak, többek között a minimálbért, a jogosult szünetet és a szülési szabadságot. Tíz országot 200 pontból pontoztak, majd végül rangsorolták őket.

Íme az öt legjobb munkahelyi környezetet nyújtó ország:

1. Hollandia

A Belgium és Németország között fekvő Hollandia végzett az első helyen, 141 ponttal. A sajtjairól, facipőiről és a kávézóiról híres országban a minimálbér 8,50 font (3800 forint) óránként, a munkaidőbe beiktatott szünet 30 perc, a szülési szabadság pedig 16 hét fizetett szabadságot tartalmaz.

2. Franciaország

Franciaország a második helyen végzett, 200 pontból 141 pontot szerzett. Az ország a világ legszebb városaival büszkélkedhet, miközben jelentős mennyiségű szabadságot biztosít évente, nyilvánvaló, hogy miért szeretnek sokan itt dolgozni.

Franciaországban a minimálbér 9,07 GBP (kb. 4400 forint) óránknét, a jogosult szünet 20 perc, a szülési szabadság pedig 16 hét fizetett szabadság.

3. Belgium

A harmadik helyen a 200 pontból 138-at szerzett Belgium áll. A csokoládéjáról és söréről híres országban található a NATO főhadiszállása is.

A belgák a munkahelyi környezeten belül elvárják az elegáns öltözködést és a jó pontosságot. Belgiumban a minimálbér 8,39 font (kb. 3800 forint), a jogosult szünet 15 perc, a szülési szabadság pedig 15 hét fizetett szabadságot foglal magában.

4. Norvégia

Az Észak-Európában található, Skandinávia nyugati felét elfoglaló Norvégia a harmadik helyen végzett, 200 pontból 136 pontot ért el.

Az ország nagy hangsúlyt fektet a munkahelyi egyenlőségre, függetlenül a munkavállaló nemétől, etnikai hovatartozásától, szexuális irányultságától, vallásától vagy politikai nézeteitől.

Norvégiában nincs minimálbér, a jogosult szünet 30 perc, a szülési szabadság pedig 15 hét fizetett szabadságot biztosít.

5. Írország

Az első öt helyezett sorát Írország zárja, 136 ponttal. Írország egy gyönyörű természeti zöldövezetekkel teli ország, amely a Guinness és a rögbi iránti szeretetéről ismert.

A munkakörnyezetük nagyon hasonlít az Egyesült Királyságéhoz. Írországban a minimálbér 8,75 font (kb. 4000 forint), a jogosult szünet 30 perc, a szülési szabadság pedig 26 hét fizetett szabadságot biztosít.

Ben Richardson, az Acuity Training igazgatója elmondta, hogy a rangsor érdekes eredményeket hozott, az első öt helyen Ausztrália mellett számos európai ország szerepel.

„Mivel egyre többen fontolgatják az újrakezdést, különösen a világjárvány kezdete óta, szerettük volna a külföldre költözésen gondolkodóka tájékoztatni a legjobb munkafeltételet biztosító országokról, hogy segítsünk ebben a nehéz döntésben. Érdekes látni, hogy az egyes országokban mennyire eltérőek a tendenciák. Írországban például a minimálbér 8,75 font, ez azonban Ausztráliában 11,02 fontra emelkedik."

(Travel Daily)

Nyitókép: Shutterstock / Yasonya