nő eszik a tányéron bogarak

3 irtó furcsa étel, amit a gazdasági világválság idején ettek

A nagy gazdasági világválság 1929 és 1933 között tartott az Egyesült Államokban. Sok ember vesztette el a pénzét ezalatt a Wall Street tőzsdekrachja miatt. A gazdaság lelassult, a munkahelyek megszűntek. Sokan nehezen tudtak pénzt összekaparni családjuk élelmezésére, így népkonyhák jöttek létre országszerte, hogy biztosítsák a munkanélküliek étkeztetését. Lássuk, hogy a nehéz idők alatt mi volt az a három legfurcsább étel, amit az emberek fogyasztottak.


Kávéleves

Az amisok egyszerű, de nagyszerű ételeikről ismertek. Mindig takarékosak voltak, de a nagy gazdasági világválság idején még inkább annak kellett lenniük, mivel ez különösen súlyosan érintette őket Amerika történelmének ebben a kihívásokkal teli időszakában. A kávéleves gyakori reggeli étkezés volt és egy kicsit összetettebb, mint a reggeli extraforró latte, amit szürcsölgetünk.

A kávéleves úgy készült, hogy falatnyi száraz vagy kemény kenyérdarabokat helyeztek egy tál aljába. Ezt követően a főzött kávét a kenyérre öntötték, majd arra rá cukrot és a tejszínt, ami az egészet kásás állagúvá tette.

Tejbe Popcorn

A pattogatott kukorica volt az egyike azoknak a ritka élelmiszereknek, amik megfizethetők voltak a nagy gazdasági világválság idején. Ahelyett, hogy olvasztott vajat öntöttek volna a pattogatott kukoricára, néhányan tejet folyattak rá, és főétkezésként fogyasztották.

Ecetes pite

Az ecetes pite, más néven „Desperation Pie” a nagy gazdasági világválság idején elterjedt étel volt. Az ecetes pite esetében az almaecetet a citrom helyettesíti, ami a válság idején sok háztartás számára túl drága lett volna. Az ecetes pite alapanyagai: tojás, cukor, liszt és almaecet. Bár a pite neve kissé visszataszító, valójában nagyon finom, pudingszerű textúrájával, édes és csípős ízével. A legalapvetőbb alapanyagokkal megtöltött kamrával az ecetes pite egyszerű választás volt, amikor kevés volt a pénz a finomságokra

Nyitókép: Shutterstock

Listverse