Diétás, könnyű vacsora recept, ha szereted a tacót
Ha szereted a tacót (már pedig azt ki ne szeretné) és szeretnél egy diétás, de könnyű vacsora recept ötletet találni ma estére, akkor jó helyen jársz!
A következő recept egy sült lazacos, grillezett ananászos, lime-kesudiós tacó lesz, amitől eldobod az agyad! Íme a hozzávalók listája és az elkészítés pontról-pontra.
Ez is érdekelhet: Mennyei banánpudingos sajttorta recept, amivel nem tudsz majd betelni
Hozzávalók:
- 1 friss, vagy konzerv ananász
- Extra szűz olívaolaj
- 1-2 jalapeño paprika vagy serrano chili, szükség szerint kimagozva, apróra vágva (csak, ha bírod az erőset)
- ½ fehér hagyma, apróra vágva
- 1 lime leve
- só
- ¼ csésze apróra vágott friss koriander
Kesudió-lime krémhez:
- 1 csésze nyers kesudió, legalább 2 órán át vagy egy éjszakán át a hűtőszekrényben áztatva, lecsepegtetve.
- ½ - ¾ csésze víz
- ½ teáskanál só
- ½-1 lime leve, ízlés szerint
- 2 friss, bőr nélküli lazacfilé
- 1 teáskanál chipotle por
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 lime reszelt héja
- 1½ teáskanál só
- 1 lime leve
- Kukorica tortillák, felmelegítve
Elkészítés
KÉSZÍTSÜK EL AZ ANANÁSZOS SALSÁT:
1. Melegítsünk elő egy grillt vagy grillserpenyőt közepesen magas hőfokon. Kenjük meg az ananászt olívaolajjal, és grillezzük, amíg mindkét oldalát el nem szenesíti. Tegyük félre hűlni és vágjuk harapható darabokra.
2. Egy közepes méretű tálban keverjük össze az ananászt a jalapeñóval, a hagymával és a lime levével. Ízlés szerint sózzuk, és korianderrel díszítjük.
KÉSZÍTSÜK EL A KESU-LIME KRÉMET:
1. Egy turmixgépbe tegyük az áztatott kesudiót ½ csésze vízzel, a sóval és a lime levével, és turmixoljuk teljesen simára, szükség szerint adjunk hozzá még vizet a kívánt állag eléréséhez. Hűtve akár egy hétig is eláll.
KÉSZÍTSÜK EL A TACÓKAT:
1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Egy alufóliával bélelt tepsit kenjünk be olajjal, és helyezzük rá a lazacot.
2. Keverjük össze a chipotleport, a köményt, a lime héját és a sót egy kis tálban. A lime levét egyenletesen nyomjuk a lazac tetejére, majd dörzsöljük be a fűszeres keverékkel.
3. Süssük, amíg a lazac éppen, hogy átsül, a filé vastagságától függően 12-15 percig.
4. Szeleteld fel a lazacot harapható csíkokra, majd helyezd tálalótálra. Tálaljuk az ananászos salsa-val, a krémmel és még akár avokádószeletekkel, majd hagyjuk, hogy mindenki összeállítsa a saját tacóját.
Nyitókép: Shutterstock
(Pure Wow)