Egészséges reggeli variációk egy asztalon

Egészséges granola recept, hogy jól induljon a reggel

Azt bizonyára már te is tudod, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. És azt is tudjuk már régóta, hogy a túlzott cukorbevitel komoly károkat okozhat a szervezetünkben. Ezért hoztunk most egy egészséges házi granola receptet, amely tökéletes lehet reggelire.


Mennyi cukrot ehetünk egy nap?

A válasz erre a kérdésre nagyon egyszerű, ugyanis nincs meghatározva, hogy mennyi az ajánlott napi cukorbevitel. Abban azonban minden orvos és szakértő egyetért, hogy a hozzáadott cukrot (azaz azt a cukrot, amely természetesen nem fordul elő az élelmiszerekben) minimálisra kell csökkenteni.

Házi granola recept

Elnézést kérünk a bolti granolától, mert most lecseréljük a házi, sokkal egészségesebb, gabona és cukormentes változatára. Az elkészítése pofon egyszerű, de vigyázat! Függőséget okozhat!

Hozzávalók:

  • 2 csésze dió, durvára vágva
  • ½ csésze szárított áfonya vagy cseresznye
  • ¼ csésze tökmag
  • 3 evőkanál napraforgómag
  • 3 evőkanál kendermag vagy lenmag
  • 3 evőkanál olívaolaj vagy olvasztott kókuszolaj
  • 2 evőkanál tiszta juharszirup
  • 1 evőkanál tiszta vanília kivonat
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál sütőtök pite fűszer
  • 1 teáskanál tengeri só

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

2. Keverjük össze az összes hozzávalót egy tálban addig, amíg el nem oszlatunk minden hozzávalót.

3. A kikevert masszát öntsük a tepsibe és süssük 15-17 percig, amíg aranybarna nem lesz.


Fogyaszthatjuk növényi joghurttal, gyümölcsökkel, növényi tejbe áztatva, vagy egyszerűen csak magában.

Nyitókép: Shutterstock

(PureWow)