Jön a hétvége, és vele együtt egy jó Gin Fizz koktél
Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a vérnarancsos Gin Fizz koktélét.
Az 1888-ban, Henry C. Ramos által feltalált Gin Fizz receptje sokáig titkos volt, csak annyit lehetett tudni, hogy az egyik kulcs a sok rázásban rejlik (a fizz kifejezés angolul pezsgést, habzást jelent). Lássuk, mi kell még a kellő mennyiségű rázás mellett a tökéletes Gin Fizzhez:
- 6 cl gin
- 15 cl gyümölcslé (mi a vérnarancsot ajánljuk)
- 1 db tojásfehérje
- 1,5 cl szóda
Elkészítés:
Töltsünk meg egy poharat jéggel és egy kis szódával. A többi hozzávalót öntsük bele egy shakerbe, és rázzuk fel jó habosra (kb. 15 másodpercig), majd öntsük át a pohárba. Kedvünk szerint díszítsük, mi az áfonyát ajánljuk hozzá. Jó koktélozást!
From Your Site Articles
- A Matild-palota tetején nyílt meg a The Duchess koktélbár - IN ›
- Gasztro - IN ›
- Indítsuk az őszt a fügés Fekete Szív koktéllal! - recept - IN ›
- Ünnepeljük meg a hétvégét egy finom Mezcal Paloma koktéllal! - IN ›
- Nincs is jobb, mint a pénteki szilvás-bazsalikomos koktél! - IN ›
- Melengető koktéllal köszöntjük az októbert: vérnarancsos-fahéjas bourbon - IN ›
- Megvan az év legjobb rozéja - IN ›