Vérnarancsos-fahéjas bourbon

Melengető koktéllal köszöntjük az októbert: vérnarancsos-fahéjas bourbon

Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a vérnarancsos-fahéjas bourbon receptjét.


Hozzávalók:

  • 3 cl bourbon
  • 3 cl vérnarancs likőr (Cointreau-val vagy Triple sec likőrrel is helyettesíthető)
  • 1,5 cl fahéj szirup
  • 2 cl friss citromlé
  • egy darab tojásfehérje
  • jég

Elkészítés:

A tojásfeérjén kívül keverjünk össze mindent egy shakerben vagy robotgéppel 15-20 másodpercig, majd szűrjük le és távolítsuk el a megmaradt jégdarabkákat. Adjuk hozzá a keverékhez a tojásfehérjét, és újabb 15-20 másodpercig rázzuk, majd egy lehűtött pohárba öntsük át. A kész koktélt díszítsük ehető virágokkal és fahéjjal, majd fogyasszuk egészséggel!