II. Erzsébet királynő rózsaszín kosztümben

Az étel, amit II. Erzsébet királynő 91 éve minden nap eszik

II. Erzsébet korábbi személyes séfje, Darren McGrady elárulta, hogy a királynő szívesen eszi minden nap ugyan azt az ételt és van köztük egy, amit már öt éves kora óta élete minden egyes napján eszik.


McGrady elmondása szerint a királynő nagyjából minden nap ugyanazt a reggelit eszi, ami egy csésze Earl Grey tea és egy tál Special K gabonapehely.

Főételnek olyan egyszerű ételeket választ, mint a grillezett csirke vagy a grillezett hal alkalmanként pedig csokoládét is kér mellé. A nap hátralévő részében pedig uzsonnának lekváros szendvicset kér, amit hűségesen fogyasztott egész életében, immár 91 éve - írja a The List.

Ez az uzsonna mindössze három összetevőből áll – mondja McGrady, aki 15 évig dolgozott Őfelségének. Elmondása szerint minden nap teaidőben szolgálják fel ezt az egyszerű szendvicset, függetlenül attól, hogy kivel tölti ezt az időt.

A szendvics elkészítéséhez pedig nincs is másra szükségünk, mint kenyérre, vajra és lekvárra – ha ugyan azt szeretnénk fogyasztani, amit a királynő, akkor eperlekvárt használunk.

„A lekvárt a Balmoral kastélyban a kertből származó gyönyörű skót eperből készítik”

– mondja McGrady.