Isteni ebéd receptek, amik ráveszik a családot a zöldségfogyasztásra
Ha te is megfogadtad, hogy 2023-ban sokkal több növényi alapú ebédet készítesz a családnak, de nehezen indulsz el az úton, akkor jó helyen vagy! Mi ugyanis kigyűjtöttünk pár egyszerű, de isteni receptet, amikkel garantáltan ráveszed a családot (igen, még a gyerekeket is) a zöldségfogyasztásra.
A megfelelő összetevők kiválasztásával a növényi alapú ételek nemcsak egészséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal teli étrendet nyújthatnak, hanem tökéletes ürügyet is arra, hogy új ízeket és fűszereket próbáljunk ki a világ minden tájáról. De lássuk is a recepteket, amik kevesebb, mint fél óra alatt elkészülnek, isteni finomak, és még egészségesek is!
Harissa, kelkáposzta és humuszos lapos kenyér
Elkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 5 perc
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 250 g kelkáposzta, a vastag szárakat távolítsuk el
- 1 evőkanál harissa paszta
- 2 lapos kenyér
- 100 g humusz
- Gránátalmamag és pirított szezámmag a díszítéshez (nem kötelező)
Elkészítési mód:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, a főzőlapot hatosra.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és pirítsuk a kelkáposztát 3-4 percig. Adjuk hozzá a harissát és ízlés szerint fűszerezzük.
Közben melegítsük fel a kenyereket, kenjük meg humusszal és a tetejére szórjuk a kelkáposztát.
Tetszés szerint gránátalmával és szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Satay szószos tészta tofuval és spenóttal
Előkészületek: 10 perc
Főzési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- 1 evőkanál pirított szezámolaj
- 225 g füstölt tofu, kockára vágva
- 1 csokor újhagyma
- 200 g gomba, szeletelve
- 200 g fagyasztott edamame bab, kiolvasztva
- 125 g sima mogyoróvaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- ½ teáskanál chilipehely
- 300 g udon tészta
- 260g zacskó spenót
Elkészítési mód:
Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsuk a tofut, az újhagymát, a gombát és az edamame babot 5 percig.
Keverjük össze a mogyoróvajat, a szóját, a chilipelyhet és 250 ml vizet, majd adjuk a serpenyőbe, és főzzük 2-3 percig, amíg egyenletesen összeáll.
Adjuk hozzá a tésztát és a spenótot, és addig főzzük, amíg a spenót meg nem fonnyad.
Nyitókép: Shutterstock