Megvan az idei ország tortája
15. alkalommal választották meg az ország tortáját, idén Fodor Sándor, a budapesti Habcsók Cukrászda cukrásza nyerte meg a fődíjat Napraforgó fantázianevű desszertjével. Fodort elmondása szerint a nyári napraforgómezők inspirálták a torta alkotásakor, melyben megtalálni a vilmoskörtét, hársmézet, joghurtot, pirított napraforgót és a karamellizált csokoládét is.
Az előző évelkez hasonlóan Magyarország Cukormentes Tortáját is megválasztották, az idei győztes a Beszterce rózsája lett, melyet a tápiószecsői Hisztéria cukrászda cukrászmestere, Füredi Krisztián készített, melyben a sárgabaracké a főszerep. A gyümölcs több rétegben, zselé és mousse formájában is megjelenik a textúrák között, sőt a piskótában is szerepel barackmagliszt formájában. A cukrász emellett Nimród fantázianevű tortájával megnyerte az Egy a Természettel versenyt is.
Fotó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány