Bőséges reggeli friss gyümölcsökkel, aszalt gyümölcsökkel, croissant-val és müzlivel

Egy reggeli, amivel megnégyszerezheted a fogyást

Ne féljünk a reggeli extra kalóriáktól.

A magas fehérje- és szénhidráttartalmú reggeli potenciálisan megnégyszerezheti a fogyást, számol be róla a PsyBlog.

A fogyókúrázóknak olyan jó minőségű fehérjéket kell a reggelijükbe beiktatniuk, mint a tojás, a görög joghurt és a sovány húsok. Bár ellentmondásosan és félelmetesen hangzik, a több kalória reggelire való bevitele több mint kétszeresére növeli a fogyást egy nemrég készült tanulmány szerint.

A kutatások azt is megállapították, hogy a magas fehérjetartalmú reggeli csökkenti a magas cukor- és zsírtartalmú ételek iránti sóvárgást, és elnyomja az étvágyat a nap folyamán.

Egy másik tanulmány szerint még az is összefüggésbe hozható a későbbi alacsonyabb inzulinszintekkel és egészségesebb trigliceridszintekkel, ha a reggelihez desszertet, például egy süteményt vagy egy szelet csokoládétortát fogyasztottak.

Általánosságban elmondható, hogy azok az emberek, akik a nap folyamán korábban fogyasztják el a napi kalóriamennyiségüket, megduplázhatják a fogyást.

Reggeli r\u00e1ntotta, pir\u00edt\u00f3s, gy\u00fcm\u00f6lcsl\u00e9 \u00e9s k\u00e1v\u00e9

Fotó: Shutterstock

Egy vizsgálatban például a diétázók reggelire egy nagy adag fehérjében és szénhidrátban gazdag ételt fogyasztottak. Ezután a nap hátralévő részében alacsony kalóriatartalmú, alacsony szénhidráttartalmú étrendet tartottak.

A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy az ezt az étrendet követők négyszer annyi súlyt veszítettek, mint azok, akik egész nap csak a szokásos, alacsony szénhidráttartalmú étrendet követték.

„A legtöbb fogyókúrás tanulmány megállapította, hogy a nagyon alacsony szénhidráttartalmú étrend nem jó módszer a testsúlycsökkentésre. Fokozza a szénhidrát utáni sóvárgást és lassítja az anyagcserét. Ennek eredményeként a rövid ideig tartó fogyás után gyorsan visszatér az elhízás”

– mondta el Dr. Daniela Jakubowicz, a tanulmány szerzője.

Az összes étkezés közül a reggeli a legfontosabb a nap folyamán, de az amerikai fiatal felnőttek 60 százaléka kihagyja.

A reggeli kihagyása gyakori, különösen a tinédzsereknél, akiknél ez a szokás erősen összefügg a súlygyarapodással, a megnövekedett BMI-vel és az elhízással.

Nyitókép: Shutterstock