Asztalon megterítve különböző reggelik

Reggelik a világ körül - mert nem mindenhol indítják szendviccsel a napot

Ahány ház, annyi szokás és ahány ország, annyi tradicionális reggeli. Íme 5 reggeli a világ körül – az egészen bizarrtól, az ismerősig.


1. Japán


A tradicionális japán reggeli gyakran párolt fehér rizsből, miso levesből, főtt tenger gyümölcseiből, tojásból, nori-ból és különböző savanyított zöldségekből áll. De van, hogy nyugati stílusú ételeket is felszolgálnak a kényelem érdekében.

2. Hollandia


Hallottál már a hagelslagról? Ez a hollandok furcsa, csokidarás reggelije. Általában vajjal megkent pirított kenyérre szórják ezeket a konfetti szerű csokidarabkákat és reggelinek, vagy uzsonnának fogyasztják.

3. Kolumbia


A changua a Kolumbia Andokban található, reggelente felszolgált tejleves tojással. Köretként mogyoróhagymát, koriandert és néha sajtot adnak hozzá, és főként másnaposság elleni gyógymódként tartják számon.

4. Kenya


Ha szereted a fánkokat és az édes reggeliket, akkor a mandazi-t egyenesen imádni fogod! Ez egyfajta szuahéli sült élesztős kenyér, amelyet gyakran kókusztejjel készítenek. Kevésbé édes, mint az amerikai fánk, de ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.

5. Ausztrália


Az ausztrál reggeli - amelyet kedvelt nevén brekkie-nek hívnak – fényűző és tápláló, akárcsak egy brunch étteremben. Az ausztrálok kedvenc reggelije a helyben termesztett terményekből készült avokádós pirítós, amelyet buggyantott tojással vagy friss gyümölcsökkel készült joghurttal koronáznak meg. Mindezt egy flat white-tal öblítik le, ami olyan, mint egy tejeskávé, csak kevesebb tejhabbal és több kávéval.

Nyitókép: Shutterstock

(Pure Wow)