bulgari store

A Bulgari megdöntötte saját világrekordját az eddigi legvékonyabb órájával

A svájci óragyártó immáron nyolcadik alkalommal dönti meg saját rekordját. A Octo Finissimo nevű kollekció idén ünnepli tizedik évfordulóját, ezt pedig egy újabb sikerrel koronázták meg. Megjelent a világ legvékonyabb órája: az Octo Finissimo Ultra.


Az új modell szélessége — vagy inkább vékonysága — mindössze 1,8 milliméter, szóval a Bulgari 0,2 milliméterrel döntötte meg eddigi rekordját, melyet a Piaget Altiplano Ultimate Concept ért el annak idején. Ezt az elképesztő eredményt volfrám-karbidból kellett megalkotniuk, ugyanis, ha más anyagból készítették volna a kiegészítőt, akkor egyszerűen elhajlott volna a viselője csuklóján.

„Ez a mesés mérce, amelyet ma az Octo Finissimo Ultrával állítottunk fel, valójában számomra és az egész csapat számára egy látszólag lehetetlen álmot váltott valóra. Egy olyat, amely garantálja, hogy a Bulgarit örökre úgy fogják elismerni, mint egy vállalatot, amely a svájci óragyártás legszebb lapjait írta. És az a tény, hogy ez egy olasz ház, különösen büszkévé tesz minket"

— mondta a Bulgari vezérigazgatója az óráról.

Az ezelőtti modellhez hasonlóan a cég a 170 komponensű, kézi felhúzású szerkezetet a 40 mm-es, homokfúvott titán tok hátlapjába építette be. Mindezek mellett az órába 50 órás járástartalékot sűrítettek, valamint két hüvelykujjkereket kapott, melyek közül az egyik a felhúzásért, a másik pedig az idő beállításáért felelős.

Az óra tervezésénél természetesen a karperec és a hozzá illő csat kidolgozására is rengeteg időt szenteltek. A darabok hátlapján egy speciális QR-kód található, mely egyedi NFT műalkotásokhoz vezet. Ezzel az innovatív megoldással az órák hitelesítését oldották meg.

A lehengerlő dizájnt már meg lehet vásárolni, viszont a nem mindennapi és nehéz kivitelezés arra késztette a vállalatot, hogy nagyon limitált kiadásban árusítsák a karórákat, így mindössze 10 darab készült belőlük az egész világon. A szerencsés vásárlók 440 ezer dollárért, vagyis nagyjából 149 millió forintért szerezhetik be gyűjteményük legújabb ékességét.