négy darab karóra

Teljesen műanyagmentes ez a minimalista dizájnú karóra

Sally Lim műanyagmentesen igyekszik élni a mindennapjait, de amikor saját órája elromlott, nem talált olyan lehetőséget, ami beleillett volna az életvitelébe. Ekkor elhatározta, hogy saját óramárkájával egy olyan brandet fog létrehozni, ami megfelel a saját maga felé támasztott elvárásainak. Ebből született a 2°EAST márka.

„Mindig voltak üzleti terveim, néhányba bele is vágtam, több-kevesebb sikerrel. Régen gyógyszerfejlesztési projektmenedzsmentben dolgoztam, amit szerettem, de a munka intenzív volt, és hosszú órákat vett el. A lányom születése után ez a vállalkozás egy komoly lehetőséget nyújtott nekem."

– nyilatkozta Lim, az Eco Warrior Princess-nek adott interjújában.

Lim Ron Zhinggel társulva alapította fenntartható karóra-birodalmát. Elsődlegesen Hong Kongban árulják a környezetbarát anyagokból készült kollekciójukat. A darabok minőségére nagyon odafigyelnek, és minimalista dizájnjukkal minden alkalomhoz tökéletesek lehetnek.

A teljesen műanyagmentes órák burkolata rozsdamentes acélból készült és rózsaarannyal vonták be őket, valamint fekete és fehér számlapok közül választhatunk. Az újrahasznosítás jegyében különböző szíjakat lehet kapni a termékekhez, és cserélgetésükkel alkalomhoz igazíthatjuk, ezzel is megelőzve azt, hogy egy másik darabba fektessünk a pénzünket. Ezekre rátéve egy lapáttal, különböző méretekben is megtalálhatóak a termékek, hogy tökéleteset találjon magának férfi, nő és gyermek is.

Lim megerősítette azt is, hogy a gyártási folyamatokon túl még az ellátási lánc is 100 százalékban azonosul a cég alapelveivel. Az órákat újrahasznosított papírok felhasználásával csomagolják, amikre környezet barát tintával írnak. A kényes darabok utaztatását a gyárból a kiskereskedésekbe műanyaggal tudják csak megoldani, de ezeket a védőanyagokat visszaküldik, és a következő küldeménynél ugyan azokat alkalmazzák újra.

A vállalat ugyan már ígyis rengeteget tett a maga nevében a környezettudatosságért, de egyre jobban törekszenek fejlődni ezen a téren. Javítani akarják továbbiakban kapcsolatukat a beszállítóik forrásaival is, hogy meggyőződjenek azok anyagfelhasználásáról.

Forrás: Green Queen