A Le Meurice hotel Párizsban

Picassónak érezhetjük magunkat ebben a párizsi szállodában

A Le Meurice szálloda különleges utazásra visz Picasso Párizsában.


Melyik más francia hotelben érezhetnénk magunkat legközelebb Picassóhoz, mint abban, ahol a festő esküvői mulatságát tartotta 1918-ban, miután feleségül vette az ukrán táncosnőt, Olga Hohlovát. Az egy éjszakás, minden igényt kielégítő szálláson egy művészettörténész is csatlakozik hozzánk, aki végigvezet minket Párizs ikonikus, Picassso által kedvelt és gyakran meglátogatott helyszínein.

A vendégek a kétórás privát túrán bejárhatják a Montmartre-ot és a többi ikonikus párizsi helyszínt, így jobban megismerve Picasso 1900 és 1911 közötti életét, beleértve az alkoholfogyasztási szokásait vagy a legkedveltebb festményei mögött rejlő titkokat, például a Mona Lisa ellopása miatti letartóztatásának történetét.

A festőművész 1900-ban költözött a francia fővárosban, ahol festeni kezdett, majd olyan legendás művészekkel kötött barátságot, mint Gertrude Stein, Henri Matisse vagy Andre Breton.

A „Picasso's Montmartre" fantázianevet viselő élmény ára két fő részére 1330 euró, amely egy éjszakás szállást, amerikai reggelit és egy kétórás vezetett sétát tartalmaz.