légiutas-kísérő hozza a meleg ételt az utasnak a repülőn

„Egy steaket szeretnék, félig átsütve!" − a legfurcsább kérések, amiket a légiutas-kísérők kapnak

A légiutas-kísérők a hosszú távú járatokon mindig főtt ételt szolgálnak fel, ebből azonban néha születnek félreértések.


Nerea González, a Plus Ultra légitársaságnál dolgozó légiutas-kísérő elárulta a legbizarrabb kéréseket, amelyeket valaha is kapott az első osztályon utazóktól. A „legfurcsább helyzet" akkor történt, amikor az étkezőkocsival sétált végig a kabinban, és megkérdezte az utasokat, hogy „csirkét vagy marhahúst" kérnek-e – írja az Express.

Mikor megkérdeztem az egyik utast, hogy csirkét vagy marhahúst szeretne-e, azt mondta: Kisasszony, egy steaket szeretnék félig átsütve, sült krumplival az oldalán. Egy percig azt hittem, van valahol egy rejtett kamera. Majd elmagyaráztam neki, miért nem lehetséges ez, ő nevetett, és szerencsére nem volt vele semmi gond

− mesélte González.

Az első osztály utasai általában nagyon igényesek, és néhányan dühösek lesznek, ha az étel nem felel meg az elvárásaiknak.

l\u00e9giutas-k\u00eds\u00e9r\u0151 tolja az \u00e9teles kocsit a rep\u00fcl\u0151n az utasok k\u00f6z\u00f6tt

Fotó: Shutterstock

Douglas Scott, az egyik amerikai légitársaságnál dolgozó légiutas-kísérő elmondta, hogy ezért mindig „kínálnak alternatív ételeket, ugyanabból a szolgáltatási osztályból", ha az utasok elégedetlenek. Hiába remélik, hogy egy másik, magasabb szolgáltatási osztályról kapnak ételt, ha panaszkodnak. Nincs módjuk mást főzni nekik.

Ha az utasok nem elégedettek az ételválasztékkal, a légiutas-kísérők általában azt tanácsolják nekik, hogy hozzanak magukkal sajátot, ha speciális igényeik vannak.

Kathy Gleaves légiutas-kísérő a Quora közösségi médiaplatformon kifejtette, hogy a nagyon nehéz ételeket kérő utasok „gyakrabban előfordulnak, mint azt gondolnánk".

Mi a fenét várnak még a személyzettől? Hogy menjenek be a konyhába, és készítsen egy különleges ételt? Ha különleges ételre van szükségük, hozzanak sajátot. Ez az egyetlen módja annak, hogy garantáltan kielégítsék az igényeiket

− tette fel a kérdést.

Nyitókép: Shutterstock