A görög kikötőváros, Falasarna híres homokos strandja Kréta északnyugati részén

Megvan 2022 legjobb európai tengerpartja

A nyár végével az utazás és a meleg idő nem ér véget, az utószezonban még ellátogathatunk Európa legjobb tengerpartjára!

A Holidu nevű utazási cég idei felmérése alapján 2022-ben Görögország a legnépszerűbb európai ország a strandimádók körében, írja a vince.hu.

A Google rangsora alapján készült Legnépszerűbb európai strandok listát az elmúlt 12 hónapban a Google-ön végzett havi keresések átlagos száma alapján állították össze.

A lista élén Görögország áll, kilométer hosszú, homos partjaival, türkiz színű, kristálytiszta tengerével, fantasztikus strandjaival, és rengeteg napsütést kínáló időjárásával. Az ország havonta átlag 5400 Google-keresét és 142 ezer Instagram-hashtaget gyűjtött össze.

A legnépszerűbb görög úti célok közé tartozik Kréta, a fehér homokos strandjairól ismert Naxos és a természeti szépségekben bővelkedő Mykonos.

Agios Stefanos strand a g\u00f6r\u00f6gorsz\u00e1gi Mykonos sziget\u00e9n

Fotó: Shutterstock

Nem csoda, hogy a görög tengerpartért vannak oda a legtöbben, idén az ország 581 strandját választottak a világ legtisztább fürdőhelyei közé. Ezek megkapták a fürdőhelyek és kikötők vizének tisztaságát jelző, úgynevezett Kék zászló (Blue Flag) minőségi tanúsítványt. Ezenfelül a fenntartható hajóturizmust üzemeltetők is részesülnek ebben az elismerésben.

A lista második ls harmadik helyén Olaszország, illetve Portugália következik, ezeket követi Franciaország és Írország.

Nyitókép: Shutterstock