Többgenerációs nyaralás

Az idősebb rokonokkal utaznának inkább a fiatalok

Egy friss kutatás szerint a koronavírus-járvány hatására a brit Z generáció számára a többgenerációs családi utazások fontosabbak lettek, mint a barátokkal való kiruccanások.


A luxuslakóparkokat üzemeltető Park Leisure által készített tanulmányban a briteket a jövőbeli nyaralási terveik mellett arról kérdezték, hogy a koronavírus hogyan változtatta meg az utazási prioritásokat. A 18-24 évesek több mint egynegyede (24%) azt állítja, hogy a jelenlegi helyzetben nagyobb valószínűséggel utazik el a nagyszüleivel, mint a járvány előtt.

A felmérésből az is kiderül, hogy több mint egyötödük (22%) a barátok helyett az idősebb rokonokkal menne inkább nyaralni, valamint legnagyobb valószínűséggel a nagycsaládjukkal: a Z generáció 39 százaléka tervez többgenerációs utazást a következő évben, ami több, mint bármely más korcsoportnál.

A felmérésből az is egyértelműen kirajzolódott, hogy Nagy-Britannia déli tengerparti megyéje, Cornwall a legkedveltebb úti cél minden korosztályban. Emellett Devon, Yorkshire Dales és Észak-Wales szintén kedvelt választás.

Érdekes eredmény, hogy míg London a fiatalok között a harmadik helyen áll, addig a nagyszülők számára csak a 14. helyen van a listán. Abban viszont egyetértés volt a korosztályok között, hogy a családi nyaralás közelebb hozza őket egymáshoz (29%), és hasonló utazások jelentik az év csúcspontját (25%).

„Az elmúlt évben annyi időt töltöttünk távol a családjainktól, hogy nem csoda, hogy a britek kétségbeesetten szeretnének egy kis időt tölteni a nagyszüleikkel és unokáikkal. Az emberek majdnem egyharmada azt mondta, hogy nem látja olyan gyakran a nagycsaládját mint szeretné – erre pedig a többgenerációs nyaralások tökéletes megoldást jelentenek"

– mondta el Lisa Williams, a Park Leisure marketing- és üdülési értékesítési igazgatója.