Különböző fajta tészták kanálra és villára tekerve

4 hiba, amit gyakran elkövetünk tésztafőzéskor

Sokan követik el az alábbi hibákat, mutatjuk, mik ezek.

A tökéletes tésztához nincs szükség egy halom hozzávalóra, valójában csak néhány dolog kell hozzá, mégis, amilyen egyszerűnek tűnik ennek az ételnek az elkészítése, olyan könnyen elrontható Giada De Laurentiis séf és a Food Network TV műsorvezetője szerint. Mutatjuk, mik ezek a tipikusnak nevezhető hibák, amiket ne kövessünk el a jövőben.

1. Nem sózzuk meg eléggé a vizet

Egy fazék forrásban lévő vízhez viszonylag sok sót kell tenni, hogy „tengeri ízű legyen"

– idézi De Laurentiis-t az EatingWell, és csak ezután rakjuk bele a tésztát.

2. Olívaolajat adunk a vízhez

De Laurentiis szerint tévhit, hogy ez megakadályozza a tészta összetapadását. Valójában minden tészta olyan csúszós „héjat" hoz létre, hogy nehéz lesz rátapadni a szósznak.

3. Túlbonyolítjuk a szószt

Kezdjük először valami egyszerű és klasszikus elsajátításával. Ha a tésztát tökéletesre főztük, akkor nincs szükség „álcázásra”. Egy serpenyőben, közepes lángon melegítsnük fel olívaolajat, majd dobjunk bele darált vagy reszelt fokhagymát, citromhéjat, citromlevet és egy kis fekete borsot. Addig pároljuk, amíg a fokhagyma illatos és enyhén aranybarna nem lesz. Kész is a szószunk, higgyük el, mennyei lesz.

4. Leszűrjük a tésztavizet

Ahelyett, hogy leszűrnénk a tészta vizét, tartsuk a meleg edényben, majd egy merőkanál segítségével öntsünk át csak annyit, hogy a fokhagymás citromkeverékből mártást készítsünk. „A tésztavíz aranyat ér” – mondja De Laurentiis.

Nyitókép: