Íme a világ 3 legveszélyesebb kutyafajtája

Íme a világ 3 legveszélyesebb kutyafajtája

A legtöbb esetben a kutyák viselkedése és személyisége teljes mértékben a nevelésétől függ. Vannak azonban olyan kutyafajták, melyek veszélyes hírnévre tettek szert az emberekkel és más kutyákkal való erőszakos magatartásuk miatt. Bár minden kutya nagyszerű társ, a cikkünkben említett kutyafajták egy kis odafigyelést igényelnek.


Pitbull

A világ egyik legveszélyesebb kutyafajtája a pitbull, tartását számos országban tiltják. Agresszív kitöréseik miatt több gyakorlaton és kiképzésen kell részt venniük. Egy 1991-ben közzétett tanulmány megállapította, hogy a pitbullok gyermekek elleni támadásainak 94%-a provokálatlan volt

brown and black short coated dog on white sand during daytimePhoto by Sumeet Singh on Unsplash

Rottweiler

A Center for Disease Control and Prevention (CDC) adatai szerint 1993 és 1996 között az Egyesült Államokban a kutyaharapás okozta halálesetek feléért a rottweilerek voltak a felelősek. Ezek az adatok sokat elárulnak a kutyafajta agresszív természetéről. Harapása hihetetlenül erős és halálos.

Rottweiler Photo by Michael Starkie on Unsplash

Német juhász

Különféle tanulmányok bizonyították, hogy a német juhászkutyák hajlamosak a kisebb kutyák megtámadására. Mikor támadnak, olyan harapással támadnak, amelynek ereje meghaladja az 1060 newtont. Nem véletlen, hogy a német juhászkutyákat rendszeresen használják rendőrkutyának.

standing tan and black German shepherd dogPhoto by Katelyn MacMillan on Unsplash

Nyitókép: Unsplash

Forrás: Topgentlemen