Rózsaszín agy villanykörtéhez kötve, rózsaszín háttér előtt

4 egyszerű agytorna gyakorlat, amivel megváltozhat az életed

Néha úgy érzed, hogy az agyad elfáradt és új töltésre lenne szüksége? Ha elfelejtesz dolgokat, vagy nem érzed magad igazán motiváltnak, esetleg még emlékezetkiesést is tapasztalsz, akkor ideje egy kis agytornát bevetni.


Vannak olyan módszerek, amelyekkel gondoskodhatsz az agyad megfelelő működéséről. Ezek szerencsére könnyen elvégezhető trükkök és elég hamar visszavezetik az agyat a megfelelő pályára.

Légy naprakész játékokkal

Mivel egy folyamatosan változó világban élünk, fontos, hogy naprakész legyél minden történésről, különösen az érdeklődési körödben.

Erre kiváló mód agyjátékokat játszani. Érdemes megfontolni a triviális játékokat vagy fejtörőket a Google Playen. Így minden nap tanulhatsz valami újat.

A fejtörők szórakoztatóak, mivel segítenek azonnal alkalmazni is a tudását. Másrészt ezek a játékok nagyobb kihívást jelentenek, így több tanulási lehetőséget biztosítanak.

Napló vezetés

Vezess egy kifejezetten erre a célra kinevezett naplót, amelyben rögzítheted a számodra fontos dolgokat. Ezeket nem kell senkinek se megmutatnod, így privát maradhat és olyan dolgokat is beleírhatsz, amik zavarnak, vagy másoknak nem szívesen mondanád el. Ez segít megtisztítani a gondolataidat ezáltal a fejedet is kitisztítod.

A naplód a memóriád javítására is tökéletes lehet. Rögzítsd azokat a dolgokat, amelyeket nehezen tudsz megjegyezni.

Néha elfelejtünk dolgokat, ami frusztráló lehet. Ha azonban naplót vezetsz, amiben feljegyzed ezeket, nagyobb eséllyel fogsz emlékezni rájuk később is.

Séta

Kapcsold le az összes lámpát, és sétálj egyet a szabadban.

Az egyik leghatékonyabb módja az agy feltöltésének, ha sétálni megyünk a szabad levegőre.

Mindegy, milyen időpontot és helyet választasz a sétára, a lényeg, hogy rendszeres legyen és mindig friss levegőn történjen. Ez felszabadítja és kitisztítja az elmédet.

Táplálkozás

Fogyassz egészséges ételeket, amelyek növelik az agyad képességét.

Az agy ébren dolgozik a legtöbbet, ezért fontos, hogy vigyázz rá. A lazac, a gyömbér, a fokhagyma és a kurkuma mind nagyszerű táplálékforrások az agy számára.

Ezek az élelmiszerek tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek támogatják a memóriát és a koncentrációt.

Az agyműködést serkentő ételek fogyasztása mellett érdemes megfontolni olyan kiegészítők szedését is, mint az Omega 3 és a B12 vitamin. Ez a két összetevő támogatja az agyműködést, valamint javítja a memóriát és a koncentrációt.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Good Man Project