Anyák napi torta kávé mellett

Desszertek, amikkel anyák napjára kedveskedhetsz

A 2023-as anyák napja, azaz május 7-e egyre gyorsabban közeledik, úgyhogy itt az ideje elkezdeni készülődni rá. Kedveskedj anyukádnak erre az alkalomra desszertekkel!


Tepsis, barackos, epres palacsinta

A palacsintával szinte lehetetlen mellé nyúlni, főleg ha egy egész tepsi készül belőle, telis-tele finom gyümölcsökkel.

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • ¼ teáskanál őrölt fahéj
  • 2 nagy tojás
  • ½ teáskanál tiszta vaníliakivonat
  • 2 őszibarack, kimagozva és felszeletelve
  • 1,5 bögre szeletelt eper
  • Cukor és juharszirup a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra . Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és fújjuk be a papírt és a tepsi oldalát tapadásmentes spray-vel.

2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a fahéjat. Keverjük bele a tojást és a vaníliát.

3. Öntsük a tésztát a tepsibe, és egyenletes rétegben terítsük el. Rendezzük el a tetején a barackokat és az epret.

4. Süssük addig, amíg a palacsinta kissé visszahuppan, amikor a közepéhez érünk, 12-15 percig.

5. Szórjuk meg a palacsintát porcukorral, szeleteljük fel négyzetekre, és juharsziruppal tálaljuk.

Pudingos gofri

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál sótlan vaj
  • 15 fagyasztott gofri, felolvasztva és negyedekre vágva.
  • bogyós gyümölcsök
  • 6 tojás
  • 2 bögre tejszín
  • ½ csésze juharszirup
  • ¼ csésze barna cukor
  • ½ csésze cukor
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál tiszta vanília kivonat

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Kenjünk ki egy nagy tálat vajjal.

2. Rendezzük el a gofrit és a bogyós gyümölcsöket az előkészített tálban.

3. Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat a tejszínnel, a juharsziruppal, a cukorral, a fahéjjal és a vaníliakivonattal.

4. Öntsük a tojáskrémet egyenletesen a gofrira. A felszínen szabadon maradt gofrikat nyomjuk a pudingba. Hagyjuk állni 15 percig, hogy a gofri magába szívja a pudingot.

5. Süssük addig, amíg a puding megdermed, és a felszíne aranybarna lesz, 20-25 percig. Melegen tálaljuk.

Nyitókép: Shutterstock