Ezek az aperol alapú koktélok szuper tavaszköszöntő hétvégét varázsolnak
1. Klasszikus Aperol
Hozzávalók (koktélonként):
- Jég
- 9 cl (1 rész) Aperol
- 9 cl (1 rész) száraz Prosecco
- 3 cl szódavíz vagy ízesítetlen szikvíz
- Narancsszelet, a díszítéshez
Elkészítés:
Rakjunk pár kocka jeget egy borospohárba, amíg majdnem tele nem lesz. Öntsük bele az Aperolt, körülbelül a pohár egyharmadát tegye ki. Öntsünk bele ugyanannyi Proseccót. Töltsük fel az italt egy fröccsel szódavízzel, és adjunk hozzá egy szelet narancsot.
2. Rozé Aperol Spritz
Hozzávalók:
- zúzott jég
- fagyasztott őszibarack, jégkockaként (opcionális)
- 9 cl Aperol
- 4 uncia száraz rozé pezsgő
- 12 cl száraz rozé pezsgő
- 3 cl szódavíz (egyszerű vagy citrus ízű)
- friss barackszeletek a díszítéshez
Elkészítés:
Tegyük a jeget (és a fagyasztott őszibarackot, ha használjuk) egy pohárba. Öntsük bele az aperolt és a pezsgő rozét. Gyorsan keverjük össze, majd töltsük fel szódavízzel. Dobjunk bele egy-két friss barackszeletet és fogyasszuk el még frissen.
3. Aperol Negroni
clear wine glass beside brown glass bottlePhoto by Gabriella Clare Marino on UnsplashHozzávalók:
- 3 cl Aperol
- 3 cl gin
- 1,5 cl édes vermut
- 1,5 cl száraz vermut
- Narancsszelet vagy -héj, a díszítéshez
Hozzávalók:
Tegyünk néhány jégkockát egy koktélshakerbe vagy egy üvegedénybe, és öntsük rá az Aperolt, a gint, az édes vermutot és a száraz vermutot. Keverjük 30 másodpercig, majd szűrjük át egy alacsony, gömbölyű pohárba. Díszítsük egy szelet naranccsal vagy narancshéjjal.
(PureWow)
Nyitókép: Shutterstock