Aperol spritz kék-fehér háttéren

Ezek az aperol alapú koktélok szuper tavaszköszöntő hétvégét varázsolnak

Az Aperol egy keserű likőr, amelyet többek között enciánnal (egy keserű ízű gyökér), cinchonával vagy kínafával (egyfajta kéreg, amely a tonikvíz jellegzetes ízét is adja) és rebarbarával ízesítettek. Íze kesernyés, édes és gyógynövényes, citrusos és vaníliás jegyekkel kiegészülve. A 11 százalékos alkoholtartalommal viszonylag alacsony az alkoholtartalma is, így könnyű és friss ital.

1. Klasszikus Aperol

Hozzávalók (koktélonként):

  • Jég
  • 9 cl (1 rész) Aperol
  • 9 cl (1 rész) száraz Prosecco
  • 3 cl szódavíz vagy ízesítetlen szikvíz
  • Narancsszelet, a díszítéshez

Elkészítés:

Rakjunk pár kocka jeget egy borospohárba, amíg majdnem tele nem lesz. Öntsük bele az Aperolt, körülbelül a pohár egyharmadát tegye ki. Öntsünk bele ugyanannyi Proseccót. Töltsük fel az italt egy fröccsel szódavízzel, és adjunk hozzá egy szelet narancsot.

2. Rozé Aperol Spritz

Hozzávalók:

  • zúzott jég
  • fagyasztott őszibarack, jégkockaként (opcionális)
  • 9 cl Aperol
  • 4 uncia száraz rozé pezsgő
  • 12 cl száraz rozé pezsgő
  • 3 cl szódavíz (egyszerű vagy citrus ízű)
  • friss barackszeletek a díszítéshez

Elkészítés:

Tegyük a jeget (és a fagyasztott őszibarackot, ha használjuk) egy pohárba. Öntsük bele az aperolt és a pezsgő rozét. Gyorsan keverjük össze, majd töltsük fel szódavízzel. Dobjunk bele egy-két friss barackszeletet és fogyasszuk el még frissen.

3. Aperol Negroni

clear wine glass beside brown glass bottlePhoto by Gabriella Clare Marino on Unsplash

Hozzávalók:

  • 3 cl Aperol
  • 3 cl gin
  • 1,5 cl édes vermut
  • 1,5 cl száraz vermut
  • Narancsszelet vagy -héj, a díszítéshez

Hozzávalók:

Tegyünk néhány jégkockát egy koktélshakerbe vagy egy üvegedénybe, és öntsük rá az Aperolt, a gint, az édes vermutot és a száraz vermutot. Keverjük 30 másodpercig, majd szűrjük át egy alacsony, gömbölyű pohárba. Díszítsük egy szelet naranccsal vagy narancshéjjal.

(PureWow)

Nyitókép: Shutterstock