Peanut Malt Flip koktél

​Furcsa napokra egy szokatlan koktél: így készül a Peanut Malt Flip!

Tojás, mogyoróvaj, tejszín és whisky egy italban? Egészen érdekes kompozíció, valamiért mégis jól passzolnak egymáshoz az összetevők. A Peanut Malt Flip-koktéllal egészen biztosan le ludjuk venni vendégeinket a lábukról.


A kevert italok tabelláján két vonalat lehet követni: az egyiken az ízletes, legtöbb ember számára ismert és kedvelt koktélok sorakoznak (Margariták, Mojitók, Manhattanek és társaik), a másik oldalon viszont a vendéget meglepő, mindenféléből összekevert alkoholos italok szerepelnek. Cikkünk főszereplője a második kategóriába esik, és bár annak ellenére, hogy nagyon szokatlan receptúrája van, az ízek valahogy mégis pontosan passzolnak egymáshoz.

Mielőtt rátérnénk a receptre, először vessünk egy pillantást a hozzávalókra:

  • 1 tojás: nagyon ritkák az ebből adódó fertőzések, viszont ha mégis adódnak aggályaink a tojás minőségével kapcsolatban, akkor nyugodtan válasszuk a pasztőrözött, héjában lévő változatot;
  • 60 ml whiskey: a karakteres, füstös ízvilágú italokat érdemesebb egy másik alkalomra hagyni, ide inkább egy selymesebb típus illik;
  • 30 ml tejszín: íz tekintetében mindegy, milyet használunk, de a zsírosabb fajták krémesebb végeredményt nyújtanak. Ha érzékeny vagy a laktózra, akkor használj valamilyen növényi származékot, az is tökéletesen megfelel;
  • 20 ml szirup: egyenlő arányban van szükségünk cukorra és vízre, és addig keverjük őket, amíg a cukor feloldódik. Ha forró vizet használunk, gyorsabban végzünk ezzel a folyamattal;
  • 1 evőkanál mogyoróvaj: a különböző ízesített márkák felboríthatják az egyensúlyt, ezért érdemesebb a legegyszerűbb fajtát leemelnünk a polcokról.

Most, hogy minden kéznél van, ideje az összetevőket egy shakerbe önteni, majd öt másodpercig keményen rázni, hogy minden alaposan összekeveredjen benne. Ha ezzel megvagyunk, akkor adjunk mindehhez egy kis jeget, majd további tíz-tizenkét másodpercig mixeljük. Végezetül nincs más dolgunk, mint a művűnket valamilyen elegáns talpaspohárba, például borospohárba kitölteni, és a tetejét frissen reszelt szerecsendióval díszíteni.

Nyitó: Unsplash/Jakub Dziubak