A hosszú hétvége sztárja: bodzás gin koktél
Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a Bodzás gin koktélt.
A múlt heti kék áfonyás mojito koktél után maradunk a hűsítő, nyári koktéloknál, íme a recept:
Hozzávalók:
- 6 cl gin
- 2 cl bodzavirág szirup
- 1,5 cl citromlé
- 1 tojásfehérje
- Narancshéj és ehető virágok a díszítéshez
Elkészítés:
Tegyük bele az összes hozzávalót egy shakerbe, még jég nélkül, és alaposan rázzuk fel az egészet. Ha kész, adjunk hozzá jeget, majd újra rázzuk fel, amíg teljesen fel nem oldódik a jég is. A kész italt öntsük egy elegáns, talpas pohárba, és narancshéjjal vagy ehető virágokkal díszítsük. Lassan kortyolgassuk a koktélt, és élvezzük a hosszú hétvégét!