Arcát sminkelő nő

Ez a praktika neked való, ha lusta vagy kontúrozni

A kézügyességgel egyáltalán nem rendelkezők is képesek rá.

Bár a kontúrozás segíthet elérni egy olyan arcszínt, amely egyszerre tűnik formás és bronzosnak, ez a szépségpraktika túl nagy erőfeszítés lehet azoknak, akik látványos, de gyors eredményt szeretnének elérni reggelente. Ha szeretnénk egy csapásra megformázni az arccsontjainkat, miközben egészséges ragyogást varázsolunk, létezik egy sokkal egyszerűbb megoldás.

Az elmúlt időben elterjedt, úgynevezett nontouring technika a conturing angol szóból ered, mely szintén az arc kiemeléseivel hangsúlyozza az arc vonásait, de kontúrozó terméket használata nélkül.

A kontúrozástól eltérően, amely a csontozat elkapott csontozatának és bronzos ragyogásának megteremtésére összpontosít, a nontouring az arc csontozatának kiemeléséről és a harmatos és hidratált arcbőr megteremtéséről szól. A módszer nagyon hasonlít a TikTok-on szintén trendi strobing nevű technikához, ahol a Z generáció tagjai highlightert szórnak az arcuk csúcspontjaira, hogy olyan hatást érjenek el, amely formálja az arcvonásaikat, miközben a bőrük egészségesnek és ragyogónak tűnik.

Hogyan alkalmazzuk a nontouring technikát?

A bőrápolás és a bőr előkészítése kritikus fontosságú a megfelelő nontour eléréséhez. Ennek kulcsfontosságú lépése Rachel Pagan sztár sminkmester szerint a bőr alapos hidratálása, és esetleg néhány arcmasszázs technikával a formázása és kontúrozása. Emellett a szem alatti szemtapaszok hozzáadása szintén segíthet a puffadásmentesítésben, valamint több hidratálást adhat annak a területnek.

Győződjünk meg róla, hogy a bőrünk jól hidratált, de nem túl csúszós. Pagan azt ajánlja, hagyjuk el az arcolajokat, kivéve, ha a bőrünk szuperszáraz. Egy hialuronsavas szérum használata egy könnyű hidratálóval, elég ahhoz, hogy előkészítse a bőrt ehhez a sminkrutinhoz. Ragan szerint az arcmasszázs segít a kontúrozásban és az arc feszültségének feloldásában.

A nontouringgal azt szeretnénk, hogy a bőr a lehető legtermészetesebbnek tűnjön, azért egy szuper könnyű, színezett hidratálót vagy szérumot használjunk a nehezebb alapozók helyett, ami éppen csak annyira fed, hogy kiegyenlítse a bőrtónust, de még mindig úgy néz ki, mintha nem lenne rajtunk semmi.

Miután kiegyenlítettük az arcszínt, használhatunk egy világító highlightert, de ez inkább harmatos, mint a csillámos legyen. Ezzel emeljük ki az arccsont tetejét, a szemöldökcsontot és az orrnyerget.

Ha szaténosabb finisht szeretnénk a bőrünknek, alkalmazhatunk mattító hidratáló krémet vagy laza púdert minden olyan területen, amely túlságosan harmatos. Egy másik tipp, hogy egy zsebkendővel letörölhetünk minden olyan területet a bőrön, amely természetesebb és szaténosabb felületet hagy maga után.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock