Arcát ujjaival megérintő, mosolygó nő

5 bőrápolási hiba, amit kerülj el, ha szép bőrt szeretnél

Barbara Sturm esztétikai orvos megosztja a 5 legnagyobb bőrápolási hibát.

1. Mozgáshiány

A testmozgás endorfinokat szabadít fel, amelyek jó érzéssel töltenek el, és ennek eredményeképpen fokozódik a véráramlás, ami oxigént juttat a bőrödbe.

„Szerintem mindannyiunknak minden nap mozognia kellene. A mozgás minden idők legfontosabb öregedésgátló megközelítése, és az egyik legfontosabb dolog, amit a fizikai jóllét elérése érdekében tehetünk. Szeretek aktív maradni –teniszezek, úszom, sétálok és jógázom”

– mondja Sturm.

2. Nem használunk száraz kefét

Sturm szerint a száraz testkefe mechanikusan fokozza a keringést és a nyirokrendszert, méregtelenít, csökkenti a folyadék visszatartást, csökkenti a narancsbőrt és kisimítja a bőrt.

„És csodálatos érzés! Remekül felpezsdíti az energiádat, ha lomhának érzed magad.”

A száraz kefe használatakor ügyeljünk arra, hogy mindig a lábunknál kezdjük, és felfelé haladjunk. A végtagoknál mindenképpen használjunk hosszú mozdulatokat, a hasunk körül pedig az óramutató járásával megegyező irányban használjuk a kefét.

3. Nem használunk öregedésgátló testradírt

Egy hagyományos testradír minimalizálja az elhalt hámsejteket és segít a keringés fokozásában, de egy anti-aging testradír tele van hozzáadott összetevőkkel, amelyek hosszú távon segítik a bőrünket. Sturm szerint az általa kifejlesztett Anti-Aging testradírban minden összetevőnek célja van.

„A tengeri só és a barna cukor gyengéd, de hatékony hámlasztást biztosít, amely eltávolítja az érdes, száraz, elhalt hámsejteket, serkenti a mikrokeringést és csökkenti a narancsbőr megjelenését. Az ubikinon (Q10 koenzim), az E-vitamin és a purslane (porcsin) antioxidánsként működnek, amelyek védelmet nyújtanak az oxidatív stressz ellen, és szabadgyök-leválasztóként működnek, a sárgabarackmagolaj pedig támogatja a bőr mátrixát és a sejtek megújulását, miközben fokozza a nedvességet és csillapítja az irritációt.”

4. Nem szaunázunk

Lehet, hogy a meleg időben nem jut eszünkbe szaunába menni, pedig egy szuper hatékony eszköz a bőr számára, és jótékony hatással van az általános egészségre és jóllétre.

„A szaunázás klinikailag bizonyítottan javítja a bőr barrier funkcióját, szabályozza a faggyúáramlást, és javítja a szív- és érrendszeri, valamint az izomzat egészségét. Én építtettem egyet a düsseldorfi fürdőszobámban, és imádom”

– mondja Sturm.

5. A holisztikus megközelítés hiánya az egészségben

A nagyszerű bőr több, mint egy krém, szérum vagy tabletta szedése. Arról szól, hogy életünk minden területén egészségesek vagyunk, attól kezdve, hogy mit fogyasztunk, egészen addig, hogyan kezeljük a stresszt.

Sturm szerint nagyon fontos, hogy ne feledjük, a külső és belső wellness eléréséhez holisztikus megközelítésre van szükség.

„Szenvedélyesen támogatom a gyulladáscsökkentő életmódot, amely magában foglalja a helyes táplálkozást, a jó alvás előtérbe helyezését, a napi testmozgás örömét és a stressz csökkentését olyan technikákkal, mint a meditáció.”