Arcára szérumot csepegtető nő

A szakértők szeretnék, ha tudnál erről az erős bőrápolási összetevőről

A hatékony összetevők erejét nem szabad alábecsülni az otthoni bőrápolás során, de mivel rengeteg termék elérhető a piacon, nehéz lehet kiigazodni köztük. Valószínű, hogy már használunk hialuronsavat vagy C-vitaminos szérumot, de van egy összetevő, melynek népszerűsége gyorsan növekszik.

Ez az összetevő nem más, mint a peptid. Ha pedig a peptidekkel feltöltött termékkínálatukról van szó, az Ordinary bőrápolási márka élen jár a lenyűgöző formuláival.

A márka több peptidtechnológia használatára összpontosítva a ragyogó eredmények és a széles körű vonzerő érdekében, a piacon jelenleg elérhető legjobb peptidkészítményekkel az élen jár. A legkelendőbb Multi-Peptide + HA szérumtól kezdve a Multi-Peptide Lash & Brow Serumig ezek a tudományosan vezetett termékek maximalizálják a peptidek azon képességét, hogy dúsítsák és feszesítsék a bőrt, csökkentsék a finom vonalak és ráncok megjelenését, és elősegítsék a vastagabbnak tűnő hajszálak kialakulását. Alapvetően a peptidek egyfajta mindenre alkalmas összetevők, amelyeket a bőrápolási szakértők imádnak a sokféle előnyük miatt.

Az Ordinary azonban olyan márka ismert arról, hogy feszegeti a határokat, ezért egy lépéssel tovább mentek a peptidos bőrápolással kapcsolatos megközelítésükkel – a kevésbé ismert réz peptidek felhasználásával újfajta szérumot hoztak létre.

A korábban Buffet + Copper Peptides 1% néven ismert, nemrégiben átnevezett Multi-Peptide + Copper Peptides 1% még több bőrápolási előnyt kínál.

„A bőrben természetesen előforduló réz peptidek természetes szerepe a bőr számos funkciójának aktiválását foglalja magában, beleértve a barrier funkciót, a kollagén- és elasztintermelést. Helyileg alkalmazva a rézpeptidek bizonyítottan támogatják a kollagént, a bőr feszességét és rugalmasságát, ezáltal csökkentik a finom vonalak és ráncok láthatóságát”

– magyarázza Prudvi Kaka, a The Ordinary tudományos igazgatója.

Természetesen ezek közül az előnyök közül sok megtalálható a hagyományos peptidekben is, de ami igazán megkülönbözteti a réz peptideket tőlük, hogy hatékonyan elősegítik az általános egészséges megjelenést a láthatóan sima és ragyogó bőr érdekében.

Emellett egy sor más előnyt is biztosítanak a bőr barrier funkciójának fokozásától, az antioxidánsok támogatásától és fokozásától a bőr ragyogásának fokozásáig.

Tehát, míg a Multi-Peptide + Copper Peptides 1% ugyanazokat a peptid technológiákat tartalmazza, mint a The Ordinary Multi-Peptide + HA, a réz peptidek hozzáadása alapvetően egy további réteg antioxidáns védelmet nyújt. Ez azt jelenti, hogy megkapjuk az összes ragyogó bőrfeszesítő, rugalmasságnövelő peptid előnyét, valamint némi simító és ragyogó hatást és összességében egészségesebbnek tűnő bőrt.

Bár a rézpeptideket leginkább azért tartják számon, mert hatékonyan támogatják az öregedő bőrt, valójában számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek a bőr számára, így a The Ordinary Multi-Peptide + Copper Peptides 1% a legtöbb bőrápolási rutin okos kiegészítője. Mutatjuk az előnyeit:

1. Támogatja a bőrgátat

A szakértők egyetértenek abban, hogy ahhoz, hogy bőrünk a legegészségesebb legyen, gondoskodnunk kell bőrünk legkülső rétegéről. A réz peptidek vélhetően támogatják és fokozzák a bőr barrier funkcióját, hogy a bőr puhának, rugalmasnak és egészségesnek érezze magát.

2. Javítja a textúrát

A ráncoktól és finom vonalaktól kezdve az egyenetlen bőrszerkezetig a rézpeptidek valószínűleg leginkább arról ismertek, hogy képesek kisimítani a bőrt a fiatalos megjelenés érdekében.

3. Antioxidáns támogatás

Az egyik legnagyobb tényező, amely veszélyezteti bőrünk egészségét, a külső agresszorok. A réz peptidek antioxidáns támogatást nyújtanak és fokozzák, hogy csökkentsék néhány ilyen stresszor bőrünkre gyakorolt hatását.

4. Fokozza a bőr tisztaságát

A réz peptidek segítenek elérni a bőr általános egészséges megjelenését és a hőn áhított ragyogást, és keményen dolgoznak azért, hogy kiegyenlítsék a bőr tónusát, fokozzák a rugalmasságot és javítsák a feszességet a dúsabb és természetesen ragyogó arcbőrért.

Kiknek ajánlott?

A peptidek nagyszerű tulajdonsága általában az, hogy a legtöbb ember jól tolerálja őket, így bár érdemes először próbát végezni, amikor új összetevőt vezetünk be a bőrrutinba, általában biztonságos választás mindenkinek, aki valódi fiatalságfokozó eredményeket keres.

„A helyi peptidek olyan összetevők kategóriája, amelyek a bőr és a haj számára számos előnyös tulajdonságot kínálnak... így könnyen beilleszthetők a bőrápolásba”

– magyarázza Prudvi Kaka.

A réz peptidek különösen akkor jelentenek nagyszerű választást, ha a bőr egyenetlen tónusa vagy textúrája ellen szeretnénk küzdeni. Ideálisak azok számára, akik a finom vonalakat, ráncokat, a feszesség és rugalmasság elvesztését, a textúra egyenetlenségeit és a fénytelen tónust szeretnék kezelni.

Bár a rézpeptidek számos bőrtípus esetében jól működnek, hatékonyságuknak köszönhetően néhány dologra érdemes odafigyelni, ha a The Ordinary Multi-Peptide + Copper Peptides 1%-os rézpeptidjeit beépítjük a bőrápolási rutinunkba. Először is, ha irritált, sérült vagy hámló bőrünk van, akkor kerüljük a használatát, amíg a terület meg nem gyógyul.

A legfontosabb azonban, hogy tisztában legyünk a többi összetevővel, amelyeket egyidejűleg használunk.

Az Ordinary tudományos igazgatója nem javasolja a rézpeptidek közvetlen kombinálását savakkal, retinoidokkal, tiszta vagy etilált C-vitaminnal és erős antioxidánsokkal.

„A retinoidok és a rézpeptidek bőrmegújító előnyei miatt együttes használatuk a túlzott hámlasztás és a károsodott/károsodott bőrbarrier kockázatát hordozza magában, míg a savakkal vagy erős antioxidánsokkal való együttes használatuk valójában veszélyezteti a peptidtechnológiát és gyengíti a hatékonyságukat. Ehelyett azt javasoljuk, hogy bármelyik ilyen összetevőt a rézpeptid termékekkel váltakozó napokon vagy éjszakákon használja.”

(Marie Claire)

Nyitókép: Shutterstock