Emily Ratajkowski a CFDA Fashion Awards díjátadón a Brooklyn Museum of Artban 2019. június 3-án New Yorkban

8 bőrápolási tipp egyenesen Emily Ratajkowksi kozmetikusától

Fabricio Ormonde New York-i kozmetikus tippjeivel mi is ragyogó bőrrel köszönthetjük a tavaszt.

„Filozófiám a progresszív, nem agresszív. Hiszem, hogy a bőrápolás következetes, kimért megközelítése jobb és fenntarthatóbb eredményeket hoz, mint a túlságosan agresszív kezelések, amelyek gyakran károsíthatják az epidermiszt és a bőr mikrobiomját”

– mondja Fabricio Ormonde, aki többek között Emily Ratajkowksi, Gigi Hadid és Irina Shayk kozmetikusa.

Ahelyett, hogy kizárólag a gyors megoldásokra, például a botoxra és a töltőanyagokra támaszkodna, Ormonde egy holisztikusabb módszert részesít előnyben, amely a kollagén stimulálására, az arcizmok tónusának és formálására, valamint a bőr feszesítésére összpontosít különböző rádiófrekvenciás, LED-es, mikroáramú és ultrahangos technológiák alkalmazásával.

Az alábbiakban Ormonde megosztja a legfontosabb bőrápolási teendőket és tilalmakat.

1. Minden nap használjunk fényvédőt

Védjük bőrünket a napsugárzástól fényvédő krém használatával, hogy elkerüljük az öregedés korai jeleit, beleértve a finom vonalakat, ráncokat és elszíneződéseket. A napsugárzás okozta károk nagyon megviselhetik a bőrét, ha nem védjük minden nap.

2. Ne piszkáljuk a bőrünket

Csábító a pattanások kinyomogatása, de álljunk ellen a késztetésnek. Ez egy átmeneti megoldás, de hosszú távon nem túl jó ötlet, mivel a nyomkodás hegesedéshez vezet, emellett a baktériumok elterjedését is eredményezheti a bőrön, ami tovább ronthat a pattanásokon.

3. Kerüljük a túlhámlasztást

A hámlasztás nagyszerű kiegészítője a bőrápolási rutinnak, mivel eltávolítja az elhalt hámsejteket, és helyet ad az új, egészségesebb bőrnek. A kevesebb azonban határozottan több. A bőrnek időt kell adni a pihenésre két hámlasztás között. Ormonde a kémiai hámlasztást preferálja, és szerinte a legtöbb bőrtípus számára elegendő a heti egy-három hámlasztás. Ha ennél többször tesszük, azzal irritálhatjuk a bőrünket.

4. Mindig hidratáltan

A hidratálás a hibátlan bőr kulcsa. A víz minden szennyeződést és méreganyagot kiöblít a szervezetből. Ormonde azt tanácsolja, hogy igyunk naponta legalább nyolc-tíz pohár vizet, és építsük be bőrápolási rutinunkba az olyan hidratáló összetevőket, mint a hialuronsav és a glicerin.

5. Arcmosás

A pórusaink a nap folyamán eltömődnek a szennyeződésektől és az olajtól. Jó ötlet minden reggel és este megtisztítani az arcunkat, hogy eltávolítsuk a felgyülemlett pórusokat. Kerüljük azonban a forró vizet és a túlzott mosást, mert az kiszáríthatja és irritálhatja a bőrt.

6. Retinol használata

Szuper összetevő, ha bőrfiatalításról van szó, de Ormonde azt javasolja, hogy lassan és óvatosan építsük be a retinolt a bőrápolásunkba, hogy elkerüljük a bőrpírt és az irritációt. Kezdjük heti kétszeri használattal néhány hétig, majd heti háromszor, és így tovább, hogy kialakuljon a tolerancia.

7. Elegendő alvás

Nem véletlenül hívják szépítő alvásnak. Éjszakánként hét-nyolc óra alvásra kell törekedni, hogy a szervezetnek legyen ideje feltöltődni a következő napra. Ha nem így teszünk, akkor a végén szemtáskákkal, sötét karikákkal, pattanásokkal, ráncokkal, gyulladásokkal és még sok mással is meg kell küzdenünk.

8. Mindig kérjünk szakmai tanácsot

Bőrápolással és kezelésekkel kapcsolatban keressünk engedéllyel rendelkező kozmetikust vagy bőrgyógyászt. Nehéz egyedül kitalálni, mi a legjobb, amikor olyan sok lehetőség van, és sok a félrevezető reklám. Ragaszkodjunk a tudományhoz és egy elismert szakemberhez, ezzel hosszú távon pénzt és időt takaríthatunk meg.

(Vogue)

Nyitókép: Getty Images / Dimitrios Kambouris